5 zile de foc pentru Regele Charles! Bolnav de cancer, monarhul a făcut față cu brio îndatoririlor regale

23 iunie 2024   Royals

Pe 22 iunie, Regele Charles și Regina Camilla au condus festivitățile în cea de-a cincea și ultima zi la hipodromul din Berkshire, unde a avut loc Royal Ascot, evenimentul ecvestru.

Regele Charles și Regina Camilla au condus festivitățile sâmbătă, în a cincea zi a Royal Ascot, după o săptămână plină de acțiune la evenimentul anual de curse de cai. Dând startul celei de-a cincea și ultima zi a prestigiosului eveniment de la hipodromul Berkshire, cei doi au fost văzuți conducând procesiunea trăsurilor alături de șeicul Hamad bin Khalifa Al Thani și Lady Charles Spencer-Churchill.

Regele Charles și soția Camilla au fost prezenți în fiecare zi la Royal Ascot în acest sezon. Cei doi au preluat frâiele de la regretata Regină Elisabeta a II-a, care rareori lipsea de la celebrul eveniment ecvestru.

Royal Ascot a fost înființat în 1711, după ce regina Ana a declarat că Ascot era ideal pentru ca "caii să galopeze la maxim" și, de atunci, a fost un punct culminant al calendarului de curse. Regele Charles și Camilla au preluat, de asemenea, caii de rasă ai regretatei regine și au avut motive să sărbătorească anul trecut datorită primului lor câștigător la Royal Ascot, când Desert Hero a triumfat în King George V Stakes.

Regele Charles și Camilla, eleganți în ultima zi la Royal Ascot

În fruntea procesiunii de sâmbătă au fost Regele Charles și Regina Camilla, cărora li s-au alăturat șeicul Hamad bin Khalifa Al Thani, fostul emir al Qatarului, și Lady Charles Spencer-Churchill.

Monarhul a arătat elegant într-un costum gri din trei piese, asortat cu o pălărie, în timp ce Regina Camilla a optat pentru un costum roz pastel, o pălărie crem cu boruri largi și unul dintre colierele sale preferate din trei rânduri de perle. Bijuteria sentimentală, care provine din colecția personală a Reginei Elisabeta, are o piesă centrală mov. 

În fața mulțumii, Regele Charles și-a ridicat pălăria. Costumul elegant și pălăria purtate de Regele Charles au fost în conformitate cu codul vestimentar al evenimentului. Domnilor li se cere să poarte ținută elegantă, care constă într-un sacou elegant, pantaloni asortați, vestă, cămașă albă cu guler și cravată. Pălăriile sunt recomandate, dar nu mai sunt obligatorii din 2021.

Anul acesta, Regele Charles a făcut un adevărat efort să fie prezent în toate cele cinci zile de curse de la Royal Ascot. Bolnav de cancer, monarhul face chimioterapie de câteva luni. 

Foto: Profimedia, Getty Images

Mai multe