A revenit armonia între ei! Regina Mary îl soarbe din priviri pe Regele Frederik, după luni de răceală

22 martie 2024   Royals

Cât de frumoasă și elegantă este Regina Mary a Danemarcei. Pentru prima dată după mult timp, pare autentic fericită.

Au făcut ei ce au făcut și-au alungat norii negri din mariajul lor. Regele Frederik al X-lea și Regina Mary au fost ieri un cuplu regal de invidiat. După luni de zile de răceală vădită, cauzată cel mai probabil de zvonurile unei presupuse infidelități a monarhului, cei doi au părut o familie cu adevărat sudată.

Ce-i drept, a ajutat și contextul.

Regele Frederik al X-lea și Regina Mary au participat ieri la o recepție la Muzeul Amalienborg, unde mai multe obiecte care i-au modelat viața actualului rege au fost expuse publicului la Copenhaga, în Danemarca.

Regele Frederik al X-lea și Regina Mary au fost prezenți la deschiderea expoziției intitulată ”Frederik al X-lea: Regele Viitorului”. Odată cu obiectele expuse, doritorii și-au putut face o imagine despre cum s-a modelat de-a lungul vieții sale primul născut al Reginei Margareta a Danemarcei. Maiestatea Sa a abdicat în ianuarie 2024 pentru a-i face loc moștenitorului, din cauză că avea probleme de sănătate și și-a dorit o întinerire grabnică a monarhiei daneze.

Margareta nu a fost deloc o regină comodă și a avut multe decizii controversate. Cea mai semnificativă a atins chiar latura familială, căci și-a lăsat nepoții din partea fiului cel mic fără titluri princiare.

De când Frederik a fost proclamat rege, nici nu s-a mai auzit nimic de fratele său Ioachim, stabilit oricum cu familia în America.

Actualul monarh nu a avut o perioadă ușoară, căci a fost serios afectat de articolele neprietenoase care dădeau aproape sigură o relație extraconjugală cu o mondenă mexicană pe nume Genoveva Casanova. Femeia a ripostat însă vehement și a deschis proces împotriva tabloidelor care au venit cu acuzele. Cert este că și atmosfera din cuplul Frederik - Mary s-a mai calmat, semn că bate vântul reconcilierii la Palatul regal danez.

Foto: Getty Images

Mai multe