Adevăratele sentimente ale Prințesei Diana despre divorțul de Charles, dezvăluite într-o scrisoare

29 august 2023   Royals

Într-o scrisoare recent scoasă la iveală, Prințesa Diana a scris despre situația ei cu doar câteva săptămâni înainte ca divorțul de Regele Charles să fie finalizat.

Prințesa Diana a avut "temeri" referitoare la viața ei în calitate de femeie divorțată înainte de finalizarea separării legale de Regele Charles, se arată într-o scrisoare recent scoasă la iveală.

Prințesa Diana și Regele Charles, pe atunci Prinț de Wales, au divorțat oficial în august 1996, la patru ani după ce s-au separat și cu doar un an înainte de moartea șocantă a Dianei, la vârsta de 36 de ani. În perioada în care cuplul era căsătorit, Prințesa Diana a deținut sute de patronaje și alte roluri regale în cadrul unei game vaste de organizații caritabile și de caritate.

Cu toate acestea, când a divorțat oficial, ea a fost nevoită să renunțe la multe dintre aceste roluri. De curând, a apărut o scrisoare scrisă de Prințesa Diana în care aceasta renunță la unul dintre patronatele sale, scrisoare în care se destăinuie despre viitor, notează Mirror

Scrisoarea, datată iulie 1996, a fost trimisă președintelui Fundației regale neozeelandeze pentru nevăzători, explicând de ce demisionează din funcția de patroană a organizației caritabile. În scrisoarea obținută de The Telegraph, ea recunoaște că este "neliniștită" în legătură cu viitorul. Oferindu-și demisia, ea scrie: „După cum știți, circumstanțele mele personale, în special căsătoria mea cu Prințul de Wales, au fost subiectul unor conjecturi detaliate în ultimele luni, iar acest lucru va fi în curând oficializat în modul legal obișnuit. Deși mă angajez în viitor cu speranță, o fac, de asemenea, cu o oarecare neliniște, deoarece există o serie de chestiuni pe care va trebui să le rezolv".

Diana a continuat: „Întrucât încerc să îmi reorganizez viața, nu voi putea să vă ofer nivelul de angajament potrivit și cred că există altcineva mai potrivit pentru a vă sprijini în tot ceea ce faceți."

Scrisoarea urmează să fie scoasă la licitație la Julien's Auctions și Turner Classic Movies în Beverly Hills. Scrisoarea va fi scoasă la vânzare alături de câteva dintre ținutele ei.

Printre acestea se numără și o rochie roșie vibrantă Bruce Oldfield, pe care Prințesa Diana a purtat-o în noiembrie 1991 la premiera londoneză a filmului Hot Shots!, care ar trebui să valoreze aproximativ la 318.000 de lire sterline. De asemenea, sunt scoase la vânzare o rochie fără bretele Catherine Walker și o rochie neagră și jad create de același designer.

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe