Adevăratul nume al Prințului Harry. Puțini știu că-n actele oficiale nu poartă acest nume

19 septembrie 2024   Royals

Dar și care a fost dorința părinților săi, actualul Rege Charles și regretata Prințesă Diana.

Părinții Ducelui de Sussex, Regele Charles și Prințesa Diana, doreau nume diferite pentru cel de-al doilea născut al lor, tânărul domn care a împlinit de curând 40 de ani și încă nu a găsit formula de a conviețui armonios cu familia de origine.

Desigur că toate felicitările aniversare au fost adresate lui Harry, întrucât lumea întreagă îl cunoaște sub acest nume. Dar nu, în acte Prințul nu figurează așa.

În pașaportul pe care-l va folosi să revină în Marea Britanie la Premiile pe care le găzduiește la sfârșitul lunii nu este trecut cu numele Harry.

Cum îl cheamă, de fapt, pe mezinul regal și care este povestea numelui său?

Născut în 1984, prințul a fost botezat Henry Charles Albert David, însă părinții lui s-au gândit că cel mai bine ar fi să folosească diminutivul Harry pentru a-l introduce în lume.

Și s-au pus de acord ca mezinul regal și actualmente al patrulea în linia succesiunii la tron să fie cunoscut sub numele de Harry.

Tradițional este ca numele prezente deja în familiile regale să se repete, scrie HELLO!. Numele regale să fie cele care au existat în familie de generații. Henry a fost un nume foarte popular în vremurile Tudor, unul dintre cele mai notabile exemple fiind regele Henric al VIII-lea.

În cazul lui Harry, era strigat „Henry” în mare parte doar de părinții săi Charles și Diana și apoi doar atunci când tânărul regal avea probleme.

Este folosit și în ocazii formale, inclusiv atunci când regretata regina și-a dat acordul ca ducele să se căsătorească cu soția sa, Meghan Markle.

Diana și Charles au avut multe controverse, nu s-au pus de acord în multe privințe, inclusiv în aceasta, cum să îi numească pe fiii lor.

Celelalte prenume ale lui Harry au, de asemenea, semnificații. 

Se pare că Albert a fost prima alegere a numelui din partea lui Charles pentru copilul său mai mic. În memoriile sale, Spare, Harry scrie că bunica sa, regina Elisabeta a II-a, o adora pe regina Victoria, iar tatăl său a vrut să-l numească Albert (care era și numele adevărat al tatălui regretatului regine, regele George al VI-lea), dar Diana nu a fost de acord.

De asemenea, părinții lui Harry nu s-au pus de acord nici cu privire la numele fiului lor mai mare, Prințul William, Charles preferând numele Arthur.

Diana în schimb a vrut pentru moștenitor un nume mai „robust”, așa s-a ajuns la William.

Așadar, pe William îl mai cheamă și Arthur, iar pe Harry (Henry) Albert.

Mezinul regal a dezvăluit în cartea sa și cum îl mai alinta ocazional fratele său mai mare: „Harold”.

Foto: Profimedia

Mai multe