Adevărul despre situaţia fiicei ducilor de Sussex. Va avea titlu regal? Soarta a fost decisă acum mai bine de o sută de ani

7 iunie 2021   Royals

Deşi fiica ducilor de Sussex care s-a născut pe 4 iunie 2021 poartă două nume cu o imensă rezonanţă pentru monarhia britanică, ea este şi fetiţa care nu va avea un titlu regal.

Prenumele său atât de aşteptat de întreaga lume este un omagiu pentru regina Elisabeta a II-a, dar şi pentru mult regretata Lady Diana, mama prinţilor Harry şi William.

Însă, cu toate acestea, micuţa Lilibet Diana Mountbatten-Windsor nu va avea un titlu regal, în urma unei decizii luate acum 100 de ani, dar şi a uneia mult mai recente, a ducilor de Sussex.

Lilibet Diana Mountbatten-Windsor este a 11-a nepoată a reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a opta în linia succesorală la tronul Marii Britanii şi cea mai importantă membră a familiei regale care s-a născut pe teritoriul Statelor Unite.

Însă ea nu va fi prinţesă, potrivit unei reguli impuse de regele George al V-lea, bunicul reginei Elisabeta, în 1917. El a pus limite în ceea ce priveşte titlurile regale, limitându-le la membrii familiei. El a decretat că doar copiii monarhului şi nepoţii de sex masculin vor primi titlu regal. Aici este inclus Archie, fiului prinţului Harry şi al lui Meghan Markle, care s-a născut pe 6 mai 2019.

Abia când prinţul Charles va deveni rege, Lilibet va putea primi titlu regal, asemenea lui Archie. În schimb, regina Elisabeta s-a asigurat pentru toţi copiii lui William că vor primi titluri regale înainte de naşterea micuţului George, redactând o scrisoare în acest sens.

Foto: Profimedia

Mai multe