Agenda de la Palat e plină. Ce dineu de stat spectaculos pregătește Regina Camilla. Va purta diademă

11 octombrie 2024   Royals

Suveranul britanic și Regina Camilla urmează să aibă o serie importantă de evenimente. Printre altele, și un dineu de stat la care soția lui Charles va purta diademă.

Deși septuagenari amândoi, Regele și Regina Marii Britanii sunt din cale afară de activi, mai ales dacă ne gândim că monarhul este și sub tratament împotriva cancerului.

Palatul Buckingham a confirmat că Regina Camilla va mai avea un eveniment la care va purta tiară, întrucât ea și Regele Charles urmează să-l găzduiască pe emirul Qatarului, Alteța Sa șeicul Tamim bin Hamad Al Thani și pe soția acestuia, Alteța Sa Sheikha Jawaher bint Hamad bin Suhaim Al Thani.

Acest cuplu regal se va afla în vizită oficială în Regat, în perioada 3-4 decembrie. Cei doi vor efectua o vizită de stat în Marea Britanie, la invitația Regelui.

Este aproape de la sine înțeles că în cadrul acestei vizite formale, monarhul britanic și soția sa vor găzdui un banchet de stat pentru oaspeții lor regali, așa cum au făcut-o și când împăratul și împărăteasa Japoniei au vizitat Regatul ​​la începutul anului.

Potrivit HELLO!, „Diademele se poartă de obicei la banchetele de stat, recepția anuală a Corpului Diplomatic al Reginei și în cazul Majestății Sale Regina, la Deschiderea Parlamentului de stat”.

Regele l-a întâlnit ultima oară pe Emir la COP28.

Detaliile despre itinerariul Emirului vor fi anunțate în timp util.

Emirul și consoarta sa au efectuat opt ​​vizite în Regatul Unit în timpul domniei sale, care a început în 2013. Cea mai recentă vizită a cuplului a fost în timpul încoronării Regelui anul trecut.

Charles și Camilla au vizitat Qatar în 2013.

Charles a vizitat țara de opt ori, toate în timp ce era prinț de Wales, iar Camilla i s-a alăturat în două dintre aceste călătorii, o dată în 2007 și a doua în 2013.

Regina Camilla a fost văzută ultima dată purtând o tiară în timpul vizitei de stat a împăratului Naruhito și a împărătesei Masako, în iunie. În timpul banchetului de stat, Maiestatea Sa a purtat o rochie brodată crep, de mătase, de la Fiona Clare, alături de spectaculoasa diademă Burmese Ruby, cu rubine și diamante.

Potrivit The Court Jeweller, tiara a fost realizată de bijutierul Garrard în 1973, fiind construită din diamante și rubine pe care regina Elisabeta le-a primit ca dar de nuntă. Rubinele proveneau de la populația din Burma, în timp ce diamantele proveneau de la tiara deconstruită a lui Nizam de Hyderabad.

Foto: Profimedia

Mai multe