"Amenințare pentru Coroană"! Adevăratul motiv pentru care Prințul Harry a părăsit familia regală

16 noiembrie 2023   Royals

Prințul Harry ar fi fost considerat o "amenințare pentru coroană britanică"!

Omid Scobie, unul dintre autorii unei biografii a Prințului Harry și a lui Meghan Markle, a făcut afirmații acuzatoare despre familia regală în noua sa carte bombă, Endgame. În carte, jurnalistul a spus că Prințul Harry a fost văzut ca o "amenințare la adresa coroanei" și a expus adevăratul motiv pentru care ducele de Sussex a părăsit Familia Regală.

Într-un fragment din carte, împărtășit de revista People, Omid Scobie a spus: "În ochii unora din cadrul instituției, Harry este o amenințare la adresa coroanei. Libertatea sa de a-și exercita propria gândire în afara granițelor instituției l-a transformat în dușman".

Cartea Endgame, care va fi lansată integral la sfârșitul acestei luni, a fost descrisă pe Amazon ca fiind "o investigație pătrunzătoare asupra stării actuale a monarhiei britanice". Descrierea cărții a adăugat: "Un rege nepopular, un moștenitor al tronului însetat de putere, o regină dispusă să facă eforturi periculoase pentru a-și păstra imaginea și un prinț forțat să înceapă o nouă viață după ce a fost trădat de propria familie".

Scobie a mai împărtășit că volumul de memorii al lui Harry, Spare, a fost "ultima sa încercare de a spune familiei sale ceea ce simte de ani de zile". El a continuat: "Pentru că, în mod clar, nu a existat niciodată o discuție suficient de deschisă pentru a avea aceste conversații sau pentru a împărtăși aceste sentimente".

De asemenea, autorul consideră că "absolut nimic nu s-a schimbat" între William și Harry de la certurile dintre ei, existând puține șanse de reconciliere. Omid Scobie a mai spus: "Vorbeam cu o sursă destul de devreme în timpul procesului, iar aceasta l-a numit pe Harry un "dezertor" și a spus că acesta era punctul de vedere al lui William". Aceștia erau doi bărbați care, cândva, erau ferm aliniați în viziunea lor. Unul dintre ei a trebuit să meargă mai departe pentru a proteja și coroana", a continuat el.

Pe coperta din Endgame apar trei cupluri regale - Regele Charles și Regina Camilla, Prințul și Prințesa de Wales și Prințul Harry și Meghan. 

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe