America nu crede în titluri. Ce reacție acidă au stârnit Ducii în SUA, după declarațiile lor recente

24 septembrie 2024   Royals

Meghan Markle și Prințul Harry au fost puternic criticați după ”mișcarea lor electorală” din SUA. Ducii îndeamnă oamenii să se înregistreze pentru a vota pentru alegerile din SUA, stârnind critici vehemente din partea unui comentator regal.

Prințul Harry și Meghan Markle îndeamnă oamenii să se înregistreze pentru a vota la viitoarele alegeri din SUA, stârnind critici din partea unui comentator regal care spune că „nu ar trebui să se implice în nimic ce are de-a face cu alegerile prezidențiale americane”.

Alegerile din 2024 din Statele Unite vor avea loc pe 5 noiembrie 2024, cu vicepreședintele Kamala Harris și fostul președinte Donald Trump luptându-se pentru fotoliul de la Casa Albă. Miza între cei doi este uriașă.

Comentatorul regal al Talk TV, Rupert Bell, a declarat platformei: „Ei doi sunt duce și ducesă de Sussex. Ultima dată când am verificat, am văzut că în America nu există titluri regale, cu siguranță”.

El a adăugat: „Poate că Meghan e atrasă de politică, ca ducesă de Sussex nu se poate aștepta la un statut în sistemul politic american, nu așa funcționează”.

Prin organizația de caritate a lui Harry și Meghan, Fundația Archewell, cuplul a lansat o declarație cu privire la ziua națională a înregistrării alegătorilor. Scrie: „La Fundația Archewell, recunoaștem că angajamentul civic, indiferent de partidul politic, este în centrul unei lumi mai drepte și mai echitabile”.

Pe de altă parte, pentru Ducele și Ducesa de Sussex, care au renunțat la funcțiile lor oficiale în numele Coroanei în urmă cu patru ani, abordarea este acum foarte diferită. Fratele Prințului William și-a păstrat cetățenia britanică, dar acum că trăiește în exil peste Atlantic tot timpul anului, el și soția sa se văd ca un cuplu angajat aproape ca oricare altul. Cel puțin ca personalități influente, capabile să aibă un impact asupra publicului larg la fel ca Taylor Swift ori Billie Eilish, care fac și ele campanie pentru a-i încuraja pe americani să voteze la alegerile prezidențiale din noiembrie. Dar, spre deosebire de aceste două vedete, în mesajul publicat pe site-ul lor, Harry și Meghan au grijă să nu indice deschis dacă îl preferă pe Donald Trump sau pe Kamala Harris.

Foto: Profimedia

Mai multe