Amintiri de la cea mai frumoasă nuntă regală: acum șase ani, Nicolae și Alina ai României își spuneau DA

24 octombrie 2024   Royals

În urmă cu șase ani, nepotul Regelui Mihai îi spunea DA alesei sale, Alina-Maria Binder, în cadrul unei ceremonii fastuoase organizate la Sinaia, fosta stațiune a aristocrației române.

Pe 30 septembrie 2018, peste 200 de invitați petreceau la Cazinoul din Sinaia, după ce Nicolae al României și aleasa sa, Alina Maria, și-au unit destinele în fața lui Dumnezeu la Biserica Sfântul Ilie și au făcut, apoi, plimbarea tradițională în caleașca regală prin stațiune, în aplauzele oamenilor. 

Alina-Maria s-a ridicat, fără doar și poate, la înălțimea mireselor regale, mai ales că vorbim despre prima nuntă de ”sânge albastru” organizată în România, după 87 de ani.

Soția lui Nicolae a impresionat, acum șase ani, prin alegerea celor două rochii de mireasă din ziua marelui eveniment. Rochia purtată la ceremonia religioasă a fost creată de un designer român, la cerința Alinei, fiind de inspirație tradițională, cu motive din portul bunicii miresei, cel săsesc.

În plus, rochia purtată la ceremonia religioasă a fost creată din 14 metri de mătase naturală, iar voalul a fost brodat manual cu cu flori de câmp, preferatele Alinei-Maria de Roumanie.

Și a doua rochie de mireasă, purtată de Alina la petrecerea de nuntă care a avut loc la Cazinoul din Sinaia, în Sala Oglinzilor, a fost una specială. Piesa delicată a fost plisată manual, pentru a arăta spectaculos în timpul valsului mirilor.

Din păcate, cea mai frumoasă zi din viața celor care-au devenit, între timp, de două ori părinți, a fost umbrită de relația tensionată pe care o aveau cu familia regală română. 

În afară de sora lui Nicolae, Elisabeta-Karina, niciun alt membru al familiei regale române nu a participat la nuntă. Custodele Coroanei Margareta și Principele Radu au anunțat pe site-ul oficial ca în acele zile se află într-o vizită în Alsacia, iar mama lui Nicolae, Principesa Elena, nu a oferit niciun motiv pentru absența de la nunta fiului ei, primul ei născut.

După cum știm, în 2015, lui Nicolae i s-a revocat titlul de prinț și a fost exclus din linia de succesiune la Coroane României, fără vreun motiv oficial clar.

Nu s-au schimbat prea mult nici azi în dinamica familiei regale române, însă în cea a lui Nicolae și a Alinei-Maria cu siguranță da. Cei doi au doi copii frumoși, pe Maria-Alexandra și pe Mihai, și continuă să fie unii dintre cei mai populari regali români, cu sau fără titlu.

Foto: Nicolae al României/Ostafi/Facebook

Mai multe