Apariția neașteptată a Prințului Harry înainte ca Regele Charles să țină primul lui discurs în Parlament

7 noiembrie 2023   Royals

Prințul Harry a uimit cu apariția lui într-un video, înainte ca Regele Charles, tatăl lui, să țină primul său discurs ca monarh în Parlament!

Prințul Harry, care încă e Duce de Sussex, și-a făcut luni debutul în comedie la cea de-a 17-a ediție anuală a evenimentului caritabil Stand Up for Heroes, care a avut loc la New York. În vârstă de 39 de ani, Prințul Harry a ținut un discurs la evenimentul care are loc pentru a sprijini veteranii, membrii serviciului și familiile acestora. El nu a fost prezent fizic, însă a transmis totul într-un clip video. 

„Fiind o persoană care nu este niciodată urmărită, nici măcar nu a trebuit să mă pregătesc prea mult. Dar lucrez la acest act special de ceva timp. Și toată lumea pe care o cunosc îmi spune că este perfect. Nu, nu sunt oameni care îmi spun doar ceea ce vreau să aud. Oh, nu", a început discursul ironic al lui Prințului Harry. 

Cuvintele lui Harry la evenimentul prezentat de Bob Woodruff Foundation și New York Comedy Festival, au luat apoi o turnură mai serioasă și a vorbit despre cât de "specială" este comunitatea militară.

„Este una care împărtășește înălțimi incredibile și coborâșuri dureroase", a continuat el. „Este unică și acest lucru este extrem de important pentru societate, atât în timpul serviciului activ, cât și după. Comunitatea noastră este apreciată mai mult decât veți ști vreodată. Iar nopți ca aceasta sunt o dovadă a acestui lucru." 

Ducele de Sussex a servit în armată timp de 10 ani și a întreprins două misiuni în Afganistan. El a servit pentru prima dată în provincia Helmand în 2007 și 2008, dar misiunea lui a fost întreruptă după ce un presă a încălcat regulile și a dezvăluit că acesta se afla în zona de război. Ulterior, el s-a întors pentru o a doua misiune în 2012.

„Știu că experiențele și călătoriile noastre până în acest punct diferă, dar suntem întotdeauna conectați prin ceea ce am învățat ca oameni, prin ceea ce am înfruntat ca familii și prin modul în care am ieșit mai puternici datorită capacității noastre de a asculta, de a înțelege și de a ne sprijini unii pe alții", a adăugat el, conform People.

„Sunt extrem de recunoscător pentru această comunitate, pentru experiențele din trecut și din prezent și pentru ceea ce reprezentați și pentru modul în care vă arătați." 

Harry și-a încheiat discursul cu o notă sinceră către colegii săi veterani și familiile acestora. „Vă salut pe fiecare dintre voi, frații mei, surorile mele, prietenii mei, prin respect, înțelegere și admirație", a spus el.

La evenimentul care a avut loc la David Geffen Hall at Lincoln Center din New York, au participat o mulțime de alte fețe celebre, printre care actorul Tom Hanks și soția sa Rita Wilson, comediantul Tracy Morgan și cântărețul Bruce Springsteen, care a urcat pe scenă pentru a cânta.

Apariția Prrințului Harry în acest video vine cu o zi înainte ca Regele Charles să țină primul său discurs în Parlament, eveniment care a avut loc marți.

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe