Apariție de gală: Margareta a României, alături de Principele Radu și Principesa Sofia la concertul regal

27 octombrie 2024   Royals

Familia Regală a României a avut o apariție de mare eleganță la un concert regal caritabil care a avut loc, vinerea trecută, la Ateneul român.

Ocazia a fost una emoționantă: împlinirea a 103 ani de la nașterea, la 25 octombrie 1921, la Castelul Foișor, a regretatului Regelui Mihai al României.

Ateneul Român a găzduit, așadar, în seara de 25 octombrie, al XV-lea concert regal caritabil organizat de Fundația Regală Margareta a României, continuând tradiția de promovare a culturii naționale și a talentului românesc.

Custodele Coroanei și Principele Radu, însoțiți de Principesa Muna al-Hussein a Iordaniei și de Principesa Sofia, sora mai mică a Margaretei, au asistat la concert și au vizitat expoziția din foaierul Ateneului, unde au fost prezentate lucrările unor tineri artiști plastici, bursieri ai programului “Tinere Talente“ susținut de familia regală.

Margareta a României a fost o apariție cu adevărat regală în seara de gală, purtând o spectaculoasă rochie de un verde intens, metalizat, completată de accesorii aurii și bijuterii fine, precum un colier cu perle. Interesant este că, în urmă cu o zi, Custodele Coroanei a purtat la un alt eveniment varianta de un albastru electric a aceleiași rochii, la fel de spectaculoasă.

Și sora sa mai mică, Principesa Sofia, a fost cât se poate de elegantă în rochia ei de un albastru electric, cu fustă cloș și pantofi negri, în ton cu imprimeul rochiei, în timp ce Principele Radu a abordat un smoking cu papion, care i-a venit ca turnat.

Început în anul 2008, șirul concertelor s-a desfășurat mereu la Ateneul Român, de ziua de naștere a Regelui Mihai și cu scopul de a sprijini bursierii programului menționat. Concertul Regal este unul dintre cele mai longevive și de succes evenimente de strângere de fonduri din România.

Cu fondurile strânse în urma evenimentului, Fundația Regală Margareta a României oferă burse de studiu celor mai talentați tineri artiști români, aflați în situații materiale dificile.

Foto: Casa Majestății Sale/Facebook

Mai multe