„Ascultători nefericiți”! Șeful Spotify rupe tăcerea după ce a încheiat contractul cu Meghan Markle

3 octombrie 2023   Royals

Directorul general al Spotify a lăsat să se înțeleagă că podcastul "Archetypes" al lui Meghan Markle a fost anulat după un singur sezon pentru că nu s-a ridicat la standardele audienței lor.

„Ne-am gândit că este nevoie de noi inovații aici", a declarat recent Daniel Ek pentru BBC, când a fost întrebat de ce gigantul de streaming a întrerupt colaborarea cu Markle Markle și soțul ei, Prințul Harry, în iunie. „Ne-am gândit că putem să venim și să oferim o experiență grozavă, care să îi facă pe consumatori foarte fericiți, dar să le și ofere noi posibilități”.

În timp ce Daniel Ek a explicat că unele aspecte ale emisiunii lui Meghan Markle au funcționat, altele nu au mers prea bine. „Și adevărul este că unele dintre ele au funcționat, altele nu", a explicat el. „Învățăm din acestea și mergem mai departe".

De asemenea, el le-a transmis ducilor de Sussex urări de bine dacă își vor continua proiectele în altă parte. „Le urăm tuturor celor cu care nu am reînnoit contractul să aibă mult succes în continuare", a spus el. Surse apropiate de producție au declarat anterior pentru Page Six că Spotify a scos podcastul lui Meghan Markle din lineup-ul lor deoarece fosta actriță nu a reușit să producă suficiente episoade pentru a justifica contractul uluitor de 20 de milioane de dolari.

Despre podcastul lui Meghan Markle pe Spotify

Meghan Markle a lansat doar 12 episoade pe parcursul a doi ani și jumătate înainte ca emisiunea să fie anulată. Atât Spotify, cât și Archewell au declarat într-o declarație comună că "au convenit de comun acord să se despartă și sunt mândri de serialul pe care l-am realizat împreună". Cu toate acestea, unii angajați Spotify i-au catalogat pe Markle, 42 de ani, și pe Harry, 39 de ani, drept "leneși" și "escroci".

"Spotify vrea să se concentreze pe oameni care au audiențe puternice, precum Alex Cooper, Dax Shepard și Emma Chamberlain. Există o mulțime de mari creatori care sunt foarte dornici", susținea atunci o sursă din interior.

„Meghan și Harry sunt o excepție de la toate acestea, cred că au ieșit ca fiind leneși și dificili". 

Foto: Getty Images, Profimedia, Spotify

Mai multe