Au renunțat la titlurile regale din iubire! După Prințul Harry, pe listă e și Carol al II-lea

15 februarie 2023   Royals

Prințul Harry și Meghan Markle, pe primul loc

Ducele și Ducesa de Sussex au renunțat la rolurile lor ca membri seniori ai Familiei Regale a Marii Britanii. Pe 8 ianuarie 2020, Harry și Meghan și-au anunțat planurile de a se retrage și de a-și împărți timpul între Marea Britanie și America de Nord.

„După multe luni de reflecții și discuții în familie, am ales să facem o schimbare anul acesta, prin a ne clădi un nou rol în cadrul acestei instituții regale. Intenționăm să facem un pas în spate ca membri din prim plan ai familiei regale și să muncim pentru a deveni independenți financiar, continuând în același timp să o sprijinim total pe regină”, au anunțat cei doi, în urmă cu 3 ani de zile.

Acum, Prințul Harry și Meghan locuiesc în Montecito, Santa Barbara, împreună cu copiii lor, Archie și Lilibet.

Prințul Philip a renunțat la pretențiile regale din Grecia și Danemarca

La căsătoria cu Elisabeta a II-a Marii Britanii, Prințul Philip a fost nevoit să renunțe la titlurile regale din iubire, căci el era atât prinț în Grecia, cât și în Danemarca.

Astfel, Prințul Philip, care a devenit Prinț Consort după mariajul cu Elisabeta a II-a, a luat numele de fată al mamei sale - Mountbatten. Pentru sacrificiul său, regina i-a dat câteva titluri precum Baron Greenwich și Duce de Edinburgh.

Prințul Philip a murit la vârsta de 99 de ani în aprilie 2021, în timp ce Regina Elisabeta a murit la vârsta de 96 de ani, în septembrie 2022.

Regele Edward al VIII-lea a abdicat pentru Wallis Simpson

El este, poate, cel mai faimos rege care a abdicat din dragoste. După mai puțin de un an pe tron, Edward a renunțat la tot și a părăsit Londra pentru a se căsători cu Wallis Simpson.

„Mi-a fost imposibil să port povara grea a responsabilității și să-mi îndeplinesc îndatoririle de rege așa cum mi-aș dori fără ajutorul și sprijinul femeii pe care o iubesc”, a spus el în anunțul său oficial.

Prințesa Mako a renunțat la titlurile regale din iubire

Prințesa Mako a Japoniei este unul dintre cei mai recenți membri regali care a renunțat la titlu din dragoste. În 2017, ea și-a refuzat dreptul la tron pentru a trăi o poveste de dragoste cu Kei Komuro, care nu face parte din nicio familie regală, el e avocat.

Conform legii regale japoneze, o femeie regală trebuie să renunțe la titlu dacă partenerul ei nu are un titlu aristocratic. În octombrie 2021, a fost confirmat că prințesa Mako s-a căsătorit cu iubitul ei de la facultate, Kei, pierzându-și astfel statutul regal. De asemenea, ea a refuzat o plată oferită femeilor regale la plecarea lor din familie.

Regele Carol al II-lea a abdicat și el din iubire

Carol al II-lea, care a fost regele României între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940, a fost forțat să-și abdice de două ori la tron: o dată din dragoste și apoi din motive politice, când a fost forțat în 1940.

El s-a căsătorit cu una dintre consoartele sale, Elena Magda Lupescu, în 1947, după ce aceasta îi fusese amantă. Fiul lui e Regele Mihai I al României, care s-a stins din viață în 5 decembrie 2017, în Elveția.

Mai multe