Aventura spectaculoasă a Reginei Mary a Danemarcei în Amazon! A mers fără Regele Frederick

3 octombrie 2024   Royals

Regina Mary a Danemarcei, soția Regelui Frederick, se află într-o vizită oficială în Brazilia, într-o călătorie care se concentrează pe biodiversitate, sănătate și eradicarea violenței împotriva femeilor.

Regina Mary a Danemarcei se află într-o vizită oficială în Brazilia, într-o călătorie solo care va aborda teme precum diversitatea, sănătatea și lupta împotriva violenței de gen. În prima zi a turneului său, Regina Mary a putut vedea o parte din Amazon, într-o expediție care i s-a părut cu adevărat spectaculoasă. 

Îmbrăcată în pantaloni kaki, o cămașă verde deschis, și o pălărie asortate cu cizme, Regina Mary a văzut de aproape incredibilul fluviu Amazon la bordul unei ambarcațiuni. Ea a putut, de asemenea, să afle despre provocările cu care se confruntă această regiune și despre posibilele soluții în ceea ce privește lupta împotriva infracțiunilor împotriva mediului. 

Danemarca este un partener deplin al Fundației Amazon. Fundația luptă împotriva defrișărilor ilegale din pădurea tropicală și promovează dezvoltarea durabilă. Ulterior, Regina Mary a vizitat Muzeul Amazonului, care este situat în zona de 100 de hectare a Rezervației forestiere Adolpho Ducke. 

Pentru a încheia prima sa zi în Manaus, capitala statului Amazonas, unde se află cel mai mare port fluvial din lume, Regina Mary a Danemarcei a participat la o recepție oferită în onoarea sa de guvernatorul statului Amazonas, Wilson Lima.

Împreună au mers la teatrul orașului pentru a urmări de pe scenă un spectacol reprezentând istoria culturală a zonei. Regina Mary a purtat o fustă lungă verde și o bluză fucsia cu decolteu în V, precum și o geantă galbenă colorată. De asemenea, ea a semnat în cartea de onoare, care a marcat sfârșitul primei sale zile în Brazilia.

Joi, Regina Mary a ajuns la Institutul Național de Cercetare a Pădurii Amazoniene, care de-a lungul anilor a efectuat studii științifice privind mediul fizic și condițiile de viață din zonă. Ea a vizitat apoi Centrul de Bioeconomie al Pădurii Amazoniene, care a fost înființat în Manaus în 2002 și are ca scop promovarea dezvoltării durabile în Amazon. 

Astăzi, soția Regelui Frederick se va deplasa la Brasilia, capitala țării, unde va lua parte la o reuniune oficială, va vizita o școală publică, unde va afla mai multe despre programul de alimentație școlară al țării și va vizita Institutul brazilian de cercetare agricolă Embrapa Cerrados, care lucrează pentru a înțelege provocările și oportunitățile legate de impactul agriculturii asupra biodiversității și mediului. Î

Foto: Casa Regală Daneză

Mai multe