Avertismentul lui Harry către William cu privire la a doua lui carte, după ce a făcut ravagii cu „Spare"

10 ianuarie 2024   Royals

În urmă cu exact un an, cartea de memorii a Prințului Harry, Spare, a ajuns pe rafturi și a șocat cititorii cu dezvăluirile lui despre familia regală. Acum, se pare că Harry a avut suficient material pentru a lansa și a doua carte!

Cartea Prințului Harry a provocat controverse după ce ducele de Sussex a dezvăluit unele dintre cele mai private momente în cadrul familiei regale. De la detalii despre o altercație fizică între el și fratele William la Palatul Kensington, la o confruntare tensionată la înmormântarea prințului Philip și la tensiunea dintre frați și soțiile lor, Kate și Meghan.

Acesta a fost doar începutul, căci Prințul Harry a avertizat la un moment dat că are suficient material pentru o a doua carte de memorii, atunci a și recunoscut că a omis intenționat anumite detalii din „Spare”.

La doar câteva zile după ce cartea lui a fost lansată, în 2023, Prințul Harry a declarat că a evitat să menționeze unele anecdote despre tatăl și fratele său, deoarece se temea că aceștia nu l-ar fi iertat niciodată dacă le-ar fi dezvăluit. El a spus că manuscrisul original al cărții sale a fost de două ori mai lung decât versiunea finală și că multe detalii despre interacțiunile dintre el, Charles și William au fost eliminate, deoarece erau lucruri pe care nu dorea ca lumea să le știe.

Harry a recunoscut că a avut 50 de convorbiri pe Zoom cu corectorul său și că, uneori, s-a luptat să decidă ce detalii să includă și pe care să le lase deoparte din memoriile sale.

Harry a declarat pentru The Telegraph: "Ar fi putut fi două cărți, să spunem așa. Iar partea cea mai grea a fost să scoatem unele pasaje". Ducele a adăugat: "Sunt unele lucruri care s-au întâmplat, mai ales între mine și fratele meu și, într-o oarecare măsură, între mine și tatăl meu, pe care nu vreau ca lumea să le știe. Pentru că nu cred că m-ar ierta vreodată."

Între timp, se pare că anul 2024 se anunță a fi unul crucial pentru Prințul Harry și MeghanMarkle în ceea ce privește cariera lor. Cu toate acestea, potrivit expertului regal Tessa Dunlop, cuplul a reușit să-și păstreze atenția asupra lor în 2023, iar această strategie le-ar putea aduce noroc în noul an. Ea a explicat: "În ciuda tuturor zvonurilor, căsnicia lor pare solidă, iar ei rămân unul dintre puținele branduri globale care pot scoate războaiele și dezastrele internaționale de pe primele pagini ale ziarelor. Întrebarea pentru 2024 este dacă pot transforma acest apel la clickbait în ceva mai durabil".

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe