Bijuteriile Coroanei Suedeze au fost furate

1 august 2018   Royals

Incident fără precedent! Bijuteriile familiei regale suedeze au fost furate, potrivit presei internaţionale. Făptaşii au scăpat neprinşi, căci au fugit de la faţa locului cu o barcă cu motor.

Bijuteriile furate

Potrivit primelor informaţii oferite de oficialităţile suedeze, făptaşii au reuşit să fure două coroane şi un obiect preţios, toate datând din secolul XVII-lea. Acestea se aflau în locuri securizate, în Catedrala Strangnas, însă hoţii au reuşit să fenteze sistemul de siguranţă.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei suedeze, Thomas Agnevik, a declarat că n-au momentan nicio pistă în legătură cu identitatea hoţilor. ”Momentan e 1-0 pentru ei. (...) Nu pot pune un preţ pe ele (n.r. bijuteriile furate), sunt obiecte de interes naţional. Căutăm o barcă mică şi deschisă. Avem câteva informaţii despre cum arată barca. Acum examinăm toate indiciile pe care le primim. Munca poliţiei a continuat şi pe timpul nopţii, dar nu a înregistrat niciun succes semnificativ în legătură cu identitatea suspecţilor”.

Catedrala din care s-au furat bunurile

Se pare că cele două coroane aparţineau Reginei Kristina şi, respectiv Regelui Karl IX. Pe această perioadă, Catedrala Strangnas, veche de 900 de ani, a fost închisă accesului public, constituind locul infracţiunii.

Mai multe