Cadre inedite de la nunta Margaretei cu Radu, de acum 28 de ani. Ce eleganți erau la cununia din Elveția

24 iulie 2024   Royals

Astăzi, 24 iulie, se împlinesc 28 de ani de la căsătoria civilă a Majestății Sale Custodele Coroanei și a Principelui Consort.

Cu acest prilej, Casa Majestății Sale a postat pe pagina oficială de Facebook imagini nemaivăzute cu Margareta a României și proaspătul ei soț, realizate imediat după ce au fost declarați soț și soție.

Conform informațiilor postate pe Facebook, evenimentul a avut loc la primăria orașului Versoix, din Elveția, la 24 iulie 1996, în prezența regretatului Rege Mihai și a Reginei Ana, precum și a uneia dintre surorile miresei, Principesa Sofia.

Căsătoria a fost oficiată chiar de către primarul orașului, alături de doi martori, iar două luni mai târziu, pe 21 septembrie 1996, avea loc căsătoria religioasă a Margaretei cu Radu, oficiată tot în Elevația, la Catedrala Ortodoxă Sfântul Gherasim din Lausanne.

Căsătoria religioasă a avut loc departe de țară deoarece, în acea perioadă, Regelui Mihai și familiei sale nu le era permisă intrarea în România.

Margareta a României avea 47 de ani în ziua nunții cu Principele Radu, cu 11 ani mai tânăr decât soția sa, ceea ce înseamnă că la cununie acesta avea 36 de ani.

Cei doi s-au cunoscut în 1994, atunci când fiica cea mare a regelui a vizitat un orfelinat din România. Pe atunci, actorul Radu Duda coordona un program de terapie prin artă, proiect desfășurat de actorul Ion Caramitru prin intermediul fundației patronate de Margareta. 

Spre deosebire de cununia lor restrânsă, la ceremonia religioasă de la Lausanne și la petrecerea de nuntă au participat peste 250 de invitați, membri ai familiilor regale din întreaga lume printre care s-au numărat Regina Sofia a Spaniei, Infanta Elena a Spaniei, Henric, Marele Duce de Luxembourg și soția sa, Maria Teresa, Principele Alexandru și Principesa Catherine ai Serbiei, Împărăteasa Farah a Iranului, Regele Constantin al II-lea al Greciei și Regina Anne-Marie, Prințesa Irene a Greciei și Danemarcei, Principele Hassan și Principesa Sarvath ai Iordaniei, alături de români veniți cu autocarele din toată Europa.

După nuntă, cuplul regal român și-a petrecut luna de miere în Iordania, la Amman, dar și la Aqaba, pe malul Mării Roșii și al Mării Moarte, la invitația Familiei Regale Iordaniene.

Foto: Facebook/Alain Morvan

Mai multe