Camilla, fericită cu coroana Reginei Elisabeta pe cap, în Parlament! A radiat alături de Regele Charles

8 noiembrie 2023   Royals

Regina Camilla a apărut ieri alături de Regele Charles în Parlament, unde monarhul a ținut primul său discurs!

Regina Camilla s-a alăturat marți Regelui Charles la prima deschidere de stat a Parlamentului care a avut loc în timpul domniei sale. În timp ce Regele Charles a purtat Coroana Imperială de Stat în timpul ceremoniei (marcând astfel prima dată când a purtat o coroană de la încoronarea sa din luna mai), soția sa a strălucit pentru prima dată având pe cap Diadema de Diamant.

Cunoscută și sub numele de Diadema de Stat George al IV-lea, această coroană a fost confecționată pentru încoronarea regelui George al IV-lea în 1820. De la regele George al IV-lea, diadema de diamant a fost purtată de fiecare regină britanică, fie că au domnit sau au fost consoarte: Regina Adelaide, Regina Victoria, Regina Alexandra, Regina Maria, Regina Elisabeta (Regina-Mamă) și Regina Elisabeta.

Accesoriul a fost strâns asociat cu Regina Elisabeta, mama Regelui Charles, care a murit în septembrie 2022. Ea a purtat diadema de diamant pentru prima dată în public la prima sa deschidere de stat a Parlamentului în 1952 (înainte de a fi încoronată oficial).

La încoronarea sa din iunie 1953, Regina Elisabeta a purtat coroana în drum spre Westminster Abbey pentru ceremonia de încoronare. De asemenea, Regina Elisabeta a purtat diadema în drum spre majoritatea deschiderilor de stat ale Parlamentului (deși a schimbat-o cu Coroana Imperială de Stat pentru slujbă) și în fotografii, inclusiv în cele folosite pentru monedele, bancnotele și timbrele poștale ale Marii Britanii și Commonwealth-ului, scrie People

Diadema cu diamante este încrustată cu 1.333 de diamante, inclusiv unul galben pal de patru carate în centrul crucii din față, potrivit Royal Collection Trust, în timp ce banda este încrustată cu perle. 

Regina Camilla a asortat diadema cu rochia ei de încoronare! Rochia albă a fost creată de Bruce Oldfield și are ornamente personale, inclusiv flori, o coroană, numele copiilor și nepoților ei și chiar numele brodate ale celor doi câini ai ei, Beth și Bluebell!

Deschiderea oficială a Parlamentului a început cu Regele Charles și Regina Camilla care au luat parte la o procesiune cu trăsura trasă de cai de la Palatul Buckingham la Palatul Westminster. Ulterior, regele a susținut primul său discurs în Parlament. 

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe