Când vor fi nevoiţi Charlotte şi George să facă reverenţă în faţa Reginei Elisabeta?

27 iulie 2018   Royals

Simpatizanţii regali i-au văzut deja, în multe ocazii, pe Ducii de Cambridge ori Ducii de Sussex făcând reverenţă în faţa Reginei Elisabeta a II-a. George şi Charlotte, însă, n-au făcut asta până acum şi există şi o explicaţie!

Ducii de Sussex şi Ducii de Cambridge făcând reverenţă în faţa reginei Elisabeta, de Paşte

Ei bine, istoricul Marlene Eilers Koening precizează că George şi Charlotte vor ajunge, în curând, să fie nevoiţi să facă revernţă în faţa Reginei Elisabeta. Doar că... încă nu au vârsta pentru aşa ceva!

Chipurile, George şi surioara lui mai mică, precum şi toţi ceilalţi strănepoţi ai monarhului britanic, vor face reverenţe atunci când vor împlini vârsta de cinci ani. ”În mod sigur, la cinci ani. Singura persoană în faţa căreia vor face reverenţă este suverana. Persoanele de acelaşi rang nu fac reverenţe unul în faţa celuilalt. Da, este un articol stipulat”, spune specialistul.

Charlotte, prima reverenţă la doi ani, în turneul din Polonia. A imitat-o pe mama ei

Tot Marlene aminteşte de episodul de la Crăciun, în care i-am văzut pe Ducii de Cambridge, dar şi pe Meghan şi Harry, făcând reverenţă în faţa Reginei, pe când ceilalţi membri ai familiei nu au făcut. Explicaţia e că cei patru au văzut-o pe Regina Elisabeta, pentru prima dată în acea zi, la biserică, pe când ceilalţi au venit cu Majestatea Sa de la Sandringham, deci n-au văzut-o atunci pentru prima dată în zi.

Kate, reverenţă în faţa reginei Elisabeta

Potrivit protocolului regal, toţi cei care sunt în rang inferior sunt obligaţi să facă reverenţă vizavi de Regină când o văd pentru prima dată în ziua respectivă. La fel se întâmplă şi când suverana părăseşte o încăpere. Abia aşteptăm, aşadar, acum că a împlinit cinci ani, să-l vedem pe George făcând un astfel de gest vizavi de ”gan-gan” (n.r. străbunica lui).

Mai multe