Cariera la care visa Prințul William! Se gândea că așa își putea proteja mama, pe Prințesa Diana

21 decembrie 2023   Royals

Când era mic, prințul William ar fi avut o ambiție anume ca viitoare carieră, având în minte ideea că ar putea să o protejeze pe mama sa, prințesa Diana

Există anumite meserii la care mulți copii visează să le aibă când vor fi mari. Copiii familiei regale britanice nu au făcut excepție, Prințul William avea un vis măreț când era mic. 

Aspirația viitorului rege, în copilărie, a pornit de la convingerea sa că ar ajuta la protejarea mamei sale, Prințesa Diana, Prințesa de Wales. 

Meseria la care Prințul William ar fi aspirat ar fi fost cea de ofițer de poliție, deoarece tânjea să o protejeze cum se cuvine pe iubita sa mamă Diana. Această perspectivă a fost dezvăluită de Robert Jobson în cartea sa "William at 40: The Making of a Modern Monarch", care a explicat că o parte din motivul pentru care Prințul William era atât de dornic să își protejeze mama a fost pentru că aceasta îl căuta în mod regulat pentru sprijin emoțional, în calitate de copil mai mare.

Acest lucru însemna, a susținut Jobson, că era conștient de realitatea stării sale mentale în timp ce trăia în lumina reflectoarelor. Prințul William ar fi fost preocupat să o mențină pe Prințesa Diana în siguranță, sănătoasă și fericită, în special după despărțirea ei publică de Charles.

"Se obișnuise să-l numească pe William "bărbatul din viața mea", iar el făcea tot posibilul să o susțină - spunându-i odată că vrea să fie polițist pentru a o putea proteja. Dar el avea doar 10 ani când părinții lui s-au despărțit oficial în 1992", a scris Jobson, menționând, de asemenea, că această tendință a mamei sale de a-l folosi ca pe o "cârjă emoțională" a însemnat că el s-a bucurat de timpul petrecut departe de familia regală în timp ce era la internat.

Un studiu realizat în 2019 a arătat că, cel puțin pentru copiii americani, ofițer de poliție a fost una dintre cele mai populare zece meserii în general la care aceștia aspirau să devină când vor fi mari și s-a clasat pe locul patru pentru băieți, notează Mirror

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe