Cele mai noi timbre regale, in memoriam Regina Elisabeta. Ce imagini a aprobat Regele Charles să fie folosite

28 septembrie 2022   Case regale

Este una dintre primele decizii pe care le ia ca suveran al Regatului Unit. Regele Charles a aprobat imaginile și timbrele in memoriam Regina Elisabeta a II-a.

Este vorba de patru timbre, cu patru imagini diferite, de valori diferite. Există timbru poștal regal de 1 liră, de 1,85 lire sterline, 2 și 2,55 lire sterline.

Marți, în aceeași zi în care a fost anunțată încheierea perioadei de doliu, Poșta Regală a făcut publice timbrele comemorative emise în onoarea regretatului monarh. Selecția de imagini a fost aprobată de Rege imediat cum a preluat noua funcție, de îndată ce mama sa s-a stins pe 8 septembrie.

”În ultimii 70 de ani, fiecare timbru britanic a fost aprobat personal de Maiestatea Sa, Regina Elisabeta. Azi vă dezvăluim această ediție specială, prima aprobată de Regele Charles, în onoarea suveranei care a condus Regatul Unit timp de 70 de ani cu înțelepciune și fermitate.”, a notat într-o declarație Simon Thompson, CEO Royal Mail.

Cele patru timbre sunt alb-negru și ilustrează imaginea regretatei regine în diferite momente ale vieții. Pentru a diferenția colecția de cea prezentată la Jubileul de Aur din 2002, la ediția aceasta au fost trecuți anii în care Maiestatea Sa s-a născut și a murit, în colțul stânga sus.

Foto: THE ROYAL MAIL/Instagram

Mai multe