De când a slăbit, Principesa Sofia a României parcă a întinerit. Iat-o în cele mai recente fotografii

24 iunie 2021   Case regale

Sora mai mică a Majestăţii Sale Margareta e transformată complet. De când s-a stabilit în România, aceasta şi-a schimbat stilul de viaţă, iar rezultatele sunt uimitoare.

Din 2018, cea de-a patra fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana a decis să-i rămână alături surorii sale mai mari, Margareta, care a preluat şefia Casei Regale Române. Fotografă profesionistă, Principesa Sofia s-a făcut cunoscută publicului român prin expoziţiile sale de artă, dar şi prin albume publicate la Curtea Veche. Dar, de doi ani încoace, a preluat şi din obligaţiile de Palat, reprezentând Familia Regală Română la diverse evenimente oficiale şi întâlniri publice.

Deunăzi, Principesa Sofia a fost în vizită la Cisnădioara, din judeţul Sibiu, la inaugurarea primei expoziţii de artă în România a Arhiducesei Gabriela de Habsburg - o artistă consacrată. E vorba despre 20 de sculpuri din oţel inoxidabil de diferite dimensiuni şi litografii incluse în expoziţia “Spaţiu între – In between”, care este deschisă publicului până pe 5 septembrie 2021.

Cele două artiste cu sânge albastru au profitat de ocazie şi au luat parte şi la o slujbă ţinută în vechea Biserică Evanghelică, iar luni, în a doua zi de Rusalii, Principesa Sofia şi Arhiducesa Gabriela de Habsburg au asistat la sărbătoarea Sfintei Treimi, la Biserica Ortodoxă din Cisnădioara. 

Pe lângă reuniunea acestor două talente, n-am putut să nu observăm noul tonus afişat de Principesa Sofia care,

. La fel ca Principesa Maria, sora sa mai mică, Principesa Sofia pare să fi adoptat un nou regim de viaţă la stabilirea sa în România, care-i priieşte de minune. Cu câteva kilograme bune în minus, aceasta pare mult mai energică şi vădit întinerită. În plus, ne bucurăm s-o vedem participând atât de des la viaţa socială.

Mai puţin cunoscută publicului, cea de-a patra fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana s-a născut la Palatul Tatoi din Atena, Grecia, pe 29 octombrie 1957. Naşa sa de botez a fost Regina Sofía a Spaniei, verişoara primară a regelui Mihai.

În ianuarie 1990, Principesa Sofia şi Principesa Margareta au păşit pentru prima dată pe pământ românesc.

Principesa Sofia are o fiică, pe Elisabeta-Maria Biarneix, care s-a născut la Argenteuil, Franţa, în 1999. Fiica sa poartă numele celor două Regine ale României, Regina Elisabeta şi Regina Maria. După divorţul de tatăl Elisabetei-Maria, Principesa Sofia a locuit în Franţa împreună cu fiica sa.

FOTO: Daniel Angelescu/Casa Regală

Mai multe