Ei sunt cei mai longevivi trei membri ai familiei regale britanice! Mama Reginei Elisabeta a depăşit suta...

5 aprilie 2021   Case regale

Fără doar şi poate, familia regală britanică este una cu gene longevive.

Spunem asta doar dacă ne uităm la actuala suverană, Elisabeta a II-a, care va împlini 95 de ani pe 21 aprilie. Dar sunt şi au fost, ce-i drept, şi alţi membri ai familiei regale britanice care au atins vârste mai înaintate decât regina, în jurul a 100 de ani.

În cartea cu vârste a familiei regale britanice se regăsesc doi centenari, opt nonagenari şi 17 octogenari. Dintre aceştia, un număr de 17 sunt sau au fost membri direcţi ai casei britanice, în timp ce restul de zece sunt membri prin alianţă ai familiei regale. 

Cel mai longeviv membru al familiei regale britanice a fost Prinţesa Alice, Ducesa de Gloucester (1901-2004), care a trăit 102 ani şi 309 de zile. Prinţesa Alice a fost soţia Prinţului Henry, Ducele de Gloucester, al treilea fiu al regelui George al V-lea (bunicul Elisabetei) şi al reginei Mary.

A doua cea mai longevivă persoană din familia regală a fost Regina-mamă Elisabeta, soţia Regelui George al VI-lea şi mama actualei Regine Elisabeta a II-a. Aceasta a trăit nu mai puţin de 101 ani şi 238 de zile, între 1900 şi 2002. 

Ei bine, cel mai longeviv membru încă în viaţă al casei regale britanice este Prinţul Philip, soţul reginei şi bunicul Prinţilor William şi Harry, născut în 1921, care, la cei 99 de ani ai săi, este cel mai longeviv bărbat din cadrul familiei regale. Pe 10 iunie, Prinţul Philip îşi va sărbători centenarul, moment marcat, din păcate, de un scandal nemaiîntâlnit la palatul britanic, cel care îi are în centru pe Ducii de Sussex.

Foto: profimedia

Mai multe