Fără tocuri şi în ţinută de camuflaj, Prinţesa de Wales a fost totuşi o încântare pentru soldaţi

9 martie 2023   Case regale

Kate Middleton a vizitat Salisbury Plain Training Area pentru a se întâlni cu Batalionul 1 Irish Guards pentru prima dată de când a devenit colonelul lor.

Prințesa de Wales a renunțat la tocuri și a îmbrăcat un costum de camuflaj și o pălărie de lână pentru a se alătura armatei la antrenamente în condiții de zăpadă. Prinţesa Kate a vizitatzona de antrenament Salisbury Plain din Wiltshire pentru a se întâlni cu membrii Batalionului 1 Irish Guards, pentru prima dată de când a devenit colonelul lor.

În pofida vremii de iarnă, soţia Prinţului William s-a îmbrăcat bine pentru vizită și a participat la antrenamentele pe câmpul de luptă, cu exerciții militare de prim ajutor, cu focuri de armă și explozii false. Deşi poate părea doar o vizită de curtoazie, prezenţa ei fiind o adevărată încântare pentru soldaţi, Prinţesa de Wales a luat-o ca pe o experiență de instruire practică, deoarece a fost învățată cum să verifice semnele vitale, cum să aplice garoul şi să bandajeze răni.

Caporalul Jodie Newell, în vârstă de 25 de ani, care a fost însărcinată să o învețe pe prințesă primul ajutor, a trăit o experienţă unică. "Am fost atât de emoționată! A fost o onoare s-o învăț pe Prințesa de Wales câteva tehnici de prim ajutor", a spus ea. "Îi arătam doar ce facem noi, medicii din armată, iar ea a fost oarte bună, foarte dornică să participe".

Ea a adăugat că a fost "uimitor" ca Kate să viziteze zona de antrenament, în special de Ziua Internațională a Femeii. "Este atât de frumos să avem o femeie ca colonel", a adăugat ea.

La fel ca cealaltă Prinţesă de Wales, regretata Lady Diana, Kate a văzut cum se procedează în situaţia minelor și anti-personal și ce armament foloseşte Garda irlandeză. Şi toate în ciuda unei vremi friguroase, cu vânt şi ninsoare.

În decembrie anul trecut, Kate a fost numită noul colonel al Gărzilor Irlandeze - funcție deținută anterior de soțul ei, Prințul William - care a preluat funcția de colonel al Gărzii galeze după ce a devenit Prinț de Wales.

FOTO: pagina oficială

Mai multe