FOTO Sărbători la Castelul Săvârşin. Cum a fost decorată reşedinţa regală şi cum arată bradul împodobit în onoarea Regelui Mihai

27 decembrie 2021   Case regale

Ca în fiecare an, Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu s-au retras, pentru Crăciun şi Revelion, la reşedinţa din Transilvania.

Castelul preferat al Regelui Mihai rămâne, pentru Familia Regală română, locaţia tradiţională pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă. Aşa că, şi în acest decembrie, personalul castelului a fost însărcinat cu pregătirile pentru Crăciun şi Revelion, de la decorarea interioarelor şi până la pregătirea mesei festive. Anul acesta, culoarea predominantă a fost roşu, pe lângă podoabele de pom, masa din sufrageria regală fiind decorate cu diverse obiecte în acelaşi ton, cu forme şi simboluri delicate.

Nelipsiţi au fost şi dubaşii, care au colindat Satul Regal îmbrăcaţi în straie tradiţionale.

Şi, tot ca o tradiţie, Familia Regală a dispus pregătirea şi a unui număr de 300 de pachete cu cadouri pentru familiile aflate în nevoie şi pentru oamenii vârstnici sau bolnavi.

Aşa cum se obişnuieşte încă de pe vremea vechilor regi, şi angajaţii au primit din partea Majestăţii Sale câte un cadou de Crăciun cu bunătăţi tradiţionale şi produse pentru curăţenia casei.

Dar chiar dacă Familia Regală îşi petrece Sărbătorile la Săvârşin, nici Palatul Elisabeta nu a fost neglijat, primind un aer sărbătoresc. Cu atât mai mult anul acesta, când elevii şcolii nr. 178 din Bucureşti au oferit în dar Majestăţii Sale Margareta un brad împodobit, dedicat memoriei Regelui Mihai I. Copiii au decorat bradul cu imagini şi podoabe făcute de ei, în spiritul primului brad regal făcut în vremea Regelui Carol I. Bradul de Crăciun şi-a găsit locul în Salonul Alb al Palatului Elisabeta.

FOTO: Cristian Coposesc, Daniel Angelescu/Casa Regală

Mai multe