Ingrid Alexandra a Norvegiei, prinţesa care şi-a dorit să sară cu paraşuta

25 ianuarie 2023   Case regale

Fiica Prințului moștenitor Haakon și a Prințesei moștenitoare Mette-Marit tocmai a împlinit 19 ani şi nu e o prinţesă tipică.

Casa Regală a Norvegiei a sărbătorit ziua de naștere a Prințesei Ingrid Alexandra cu două noi fotografii - inclusiv una în care apare la un salt cu parașuta. A doua în linia de succesiune la tron, prinţesa norvegiană a împlinit 19 ani pe 21 ianuarie, iar pentru a marca această ocazie, imaginile au fost distribuite pe contul de Instagram al Familiei Regale norvegiene.

Una dintre fotografii o arată pe Prinţesa Ingrid Alexandra îmbrăcată într-un combinezon maro în timpul unui exercițiu de parașutism, în timp ce o alta a surprins-o într-o postură clasică, îmbrăcată cu un pulover tricotat crem şi având la gât un pandantiv în formă de inimă, prins pe un lanț de perle.

Referitor la prima ipostază, atipică pentru o prinţesă, este vorba despre un cadou pe care şi l-a dorit pentru ziua sa de naştere, anul trecut, când a serbat majoratul: un salt cu parașuta de la 20.000 de picioare, desfăşurat în vară împreună cu Comandamentul Special al Apărării de la baza Rena. 

De altfel, Prinţesa Ingrid Alexandra este o pasionată de schi, box și surfing. Ea a câștigat o medalie de aur la campionatul norvegian de surfing pentru juniori în octombrie 2020.

Nepoata Regelui Harald al V-lea  s-a născut pe 21 ianuarie 2004 la Spitalul Universitar Rikshospitalet din Oslo. Prinţesa Ingrid Alexandra a Norvegiei este a doua în linia de succesiune la tronul norvegian, după tatăl ei, Prințul moștenitor Haakon (48), care i-a asigurat locul secund prin modificarea legii, pentru a permite fiicelor întâi născute să urce pe tron în locul fraților lor mai mici de sex masculin. Se așteaptă ca Prințesa Ingrid Alexandra să devină cea de-a doua femeie monarh a țării, după mai bine de 600 de ani, după Regina Margareta din secolul al XV-lea.

Ingrid Alexandra are un frate mai mic, pe Prințul Sverre Magnus, și un frate vitreg mai mare din partea mamei sale, Marius Borg Høiby. 

FOTO: pagina oficială

Mai multe