Majestatea Sa Margareta, într-o ţinută modernă cu transparenţe, la o serată regală

7 decembrie 2022   Case regale

Custodele Coroanei a impresionat ieri, la Palatul Regal, într-o ţinută strălucitoare, atipică stilului său destul de sobru.

Respectând o tradiţie a Casei Regale de 156 de ani încoace, instaurată de primul monarh al României, Regele Carol I, Majestatea Sa Margareta a găzduit, alături de Alteţa Sa Regală Prinţul Consort Radu, Seara Corpului Diplomatic. Şi, la fel ca în anii precedenţi, evenimentul a fost organizat în Sala Tronului de la Palatul Regal.

Seara a început cu intonarea Imnului Regal, de către Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale. Pe urmă, a urmat discursul Custodelui Coroanei Române și discursul Nunțiului Apostolic, Decanul Corpului Diplomatic străin din România, arhiepiscopul Miguel Maury Buendía. 

În ton cu perioada festivă pe care o parcurgem, Custodele Coroanei a adoptat o ţinută de seară strălucitoare, dar cu o tentă mai modernă decât ne-a obişnuit până acum. Practic, o rochie midi cu paiete, într-un model cu dungi şi ornamente florale dispuse pe umeri, în jurul gâtului şi la manşete, dar şi cu inserţii transparente pe mâneci, care i-au dat Majestăţii Sale Margareta un aer foarte actual, de un glamour contemporan.

Poate că acest outfit sclipitor şi îndrăzneţ s-ar fi potrivit mai curând cu o pereche de pantofi de seară, chiar şi cu toc mic, decât cei nude cu model clasic, de zi, dar având în vedere faptul că fiica cea mare a Regelui Mihai li s-a adresat diplomaţilor invitaţi preţ de câteva minute bune, înţelegem că au fost aleşi pentru confortul oferit.

Ca întotdeauna, alături i-a stat Prinţul Consort Radu, impecabil în costumul său negru cu papion şi pantofi de piele lăcuită.

La serata regală au luat parte şi sora mai mică a Majestăţii Sale Margareta, Alteța Sa Regală Principesa Sofia, care a optat pentru o rochie cloş în două nuanţe de mov, accesorizată cu un colier în formă de şarpe.

FOTO: Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

Mai multe