Majestatea Sa Margareta şi sora sa, Principesa Maria, şi-au reamintit cum e să fii copil, la Garden Party-ul de 1 iunie FOTO

2 iunie 2019   Case regale

Devenit deja o tradiţie, evenimentul dedicat copiilor în prima zi a verii a reunit la Palatul Elisabeta micuţii aflaţi în grija Fundaţiei Regale Margareta a României.

Pentru a marca şi anul acesta Ziua Internaţională a Copilului, Custodele Coroanei şi Principesa Maria au fost gazdele unui Garden Party de 1 iunie, în frumoasa grădină a Palatului Elisabeta.

Invitaţii au fost copii care frecventează centre sociale de tip after school din judeţele Argeş, Constanţa, Ialomiţa, Ilfov, Teleorman şi Bucureşti, susţinute de Fundaţia Regală Margareta a României şi Fundaţia Vodafone România.

Copiii au avut ocazia să înveţe jucându-se în cadrul atelierelor de modelaj în lut, Lego, origami, coroniţe din flori sau geometrie distractivă. În plus, activităţile sportive precum tir cu arcul, badminton sau volei au transformat grădina Palatului într-un loc de joacă inedit.

Momentele artistice au fost oferite de bursieri ai programului Tinere Talente, dar şi de ansambluri de dansuri şi muzică populară ale Asociatiei părinţilor Florian Cristescu din judeţul Teleorman şi Asociatiei Samarineni in Comunitate din Mărculeşti, Ialomiţa. Un moment inedit a fost demonstraţia de gimnastică ritmică, oferită de Teodora Gene, 8 ani, campioană naţională la acest sport.

De-a lungul celor 29 de ani de existenţă, Fundaţia Regală Margareta a României a derulat programe menite să asigure copiilor drepturile fundamentale – la o viaţă alături de familia biologică, la îngrijire medicală sau la educaţie şi dezvoltare.

Mai multe