Margaret Atwood spune că Prințul Harry "ar fi fost ucis" într-o familie regală mai puternică

7 martie 2023   Case regale

Cunoscută pentru "Povestea slujitoarei", carte ecranizată într-un serial Netflix, autoarea canadiană crede că atacurile Ducelui de Sussex ar fi putut fi taxate și mai dur.

Margaret Atwood, autoarea romanului "Handmaid's Tale"/"Povestea slujitoarei", a stârnit reacții negative după ce a spus că Prințul Harry ar fi fost ucis de un membru al Familiei Regale mai puțin important. Scriitoarea canadiană a făcut această declarație bizară în cadrul unui interviu în care a spus că este un lucru bun că familia Windsor nu se bucură de puterea pe care au exercitat-o în secolele trecute familiile regale anterioare.

Cei de la "The Times" și-au expus și ei părerea despre afirmația lui Margaret Atwood: "În acest moment, nu este vorba despre un bărbat, ci despre o femeie. Admiratoare a serialului «Game of Thrones», Attwood crede că Prințul Harry, cel care se autodefinește «de rezervă», este norocos că s-a născut într-o familie regală care a fost lipsită de putere reală. Altfel, «probabil că ar fi fost ucis de cineva mai jos în lanțul trofic pentru a-l scoate din ecuație»."

Comentariile controversate au șocat o mulțime de oameni de pe Twitter, dând curs multor replici. "Spusele ei mă lasă fără cuvinte. Ce comentariu absolut ridicol a făcut! Este atât de descurajant să descopăr că unele autoare pe care le-am venerat după ce le-am citit cărțile sau le-am folosit pentru a preda literatura sunt, de fapt, niște persoane foarte urâte", a scris un internaut. "Noroc că nu v-ați născut în anii 1700, nu-i așa? Probabil că ai fi fost înrobită sau bătută până la moarte pentru că ai vorbit!", a scris un altul.

De la trecutul teoretic la prezentul real, comentariile lui Margaret Attwood vin după o săptămână dificilă pentru Prințul Harry, când a pierdut Frogmore Cottage, o casă oferită de regretata Regină Elisabeta a II-am ca dar de nuntă. Un motiv major pentru care Regele Charles al III-lea a luat această decizie ar fi atacurile lui Harry la adresa Camillei, o limită peste care actualul monarh nu poate trece.

FOTO: Profimedia, pagina oficială

Mai multe