Nepoatele Prințesei Diana, la prima revedere cu Kate după încoronarea lui Charles

22 mai 2023   Case regale

Lady Amelia și Lady Eliza Spencer, nepoatele regretatei Lady Di, s-au reîntâlnit cu soția verișorului lor după câteva săptămâni bune.

Absente de la Încoronarea Regelui Charles, din cauza faptului că familia fostei Prințese de Wales a fost intenționat lăsată în afara listei de invitați, din motive evidente de antipatie cu actuala Regină Camilla, nepoatele gemene ale regretatei Lady Diana și-au reluat rolul de mondene regale și s-au afișat la unul dintre cele mai dragi evenimente ale regretatei Regine Elisabeta a II-a: Chelsea Flower Show, căruia Prințesa Kate i-a oferit anul acesta patronajul său.

De peste 150 de ani, Chelsea Flower Show a fost unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul social britanic, încântând regii, reginele și publicul deopotrivă. Cunoscut în mod oficial sub numele de Great Spring Show, evenimentul a avut loc în Kensington până la începutul secolului XX, când a fost mutat la Chelsea. Spectacolul horticol anual își datorează o mare parte din succes datorită sprijinului și patronajului continuu al Familiei Regale, patru regine în special manifestându-și sprijinul neclintit pentru acest eveniment: Regina Victoria, Regina Alexandra, Regina Maria și Regina Elisabeta a II-a.

Odinioară, ca și acum, absența de la acest eveniment era considerată un faux pas pentru tinerele din lumea mondenă britanică, așa că n-aveam cum să nu le vedem pe Lady Amelia și Lady Eliza Spencer printre vizitatorii spectacolului horticol. Și ce ocazie mai bună să le vedem „înflorind“ în culori pastelate, decât acest show al primăverii, la care însăși Prințesa Kate a strălucit într-o rochie de un roz aprins?

Aceeași nuanță vibrantă a ales și Lady Eliza, rochia sa pe gât Alessandra Rich, satinată, cu buline, mâneci lungi, ușor bufante, și fronseuri în zona taliei amintind de un croi vintage.

De partea cealaltă, sora sa geamănă, Lady Amelia, a purtat o rochie înflorată din șifon, cu multiple volănașe, de la brandul Zimmermann. Accesorizarea cu pantofii din piele întoarsă și geanta plic în nuanța cayenne a făcut un contrast interesant.

Verișoarele Prințului William au avut ocazia să socializeze cu actuala Prințesă de Wales abia acum, după multe săptămâni, dar se pare că gustul amar al încoronării încă persistă, de vreme ce niciuna dintre ele nu a postat vreo fotografie pe Instagram - ele, altfel, foarte active în zona de social media.

FOTO: Profimedia

Mai multe