Nici Regina Elisabeta a II-a nu și-a uitat tatăl. Ce imagine înduioșătoare a publicat suverana

21 iunie 2022   Case regale

Ziua Tatălui a fost marcată de însăși suverana Marii Britanii. Regina Elisabeta a II-a a adus un omagiu răposatului său tată, Regele George al VI-lea.

Monarhul care i-a predat frâiele unei țări grandioase s-a stins în 1952.

Duminică, pe contul de socializare al Familiei Regale Britanice, a apărut imaginea emoționantă care datează din 1946, în timp ce Maiestatea Sa se afla cu regele de atunci într-o grădină, iar amândoi își zâmbesc unul altuia.

Regele George al VI-lea, răpus de boală, a plecat împăcat fiind convins că Lilibet va face treabă bună în regat. Și așa a fost, suverana și-a îndeplinit promisiunile făcute tatălui său, sprijinită mereu de Prințul Philip care, la rândul său, i-a promis monarhului George că va rămâne un partener de încredere al viitoarei regini. Între timp, Lilibet a marcat un moment istoric în 2022, punctând un Jubileu De Platină, devenind în felul acesta cel mai longeviv monarh britanic, dar și al doilea în lume, după Ludovic al XIV-lea al Franței.

Câteva cuvinte însoțesc minunata fotografie: ”Urăm tuturor urmăritorilor noștri o Zi a Tatălui minunată și fericită!”.

Regele George al VI-lea a murit la 6 februarie 1952, la vârsta de doar 56 de ani. Maiestatea Sa i-a urmat imediat la tron. Nu doar Regina Elisabeta a marcat Ziua Tatălui, ci și Prințul Charles și Ducesa de Cornwall, dar și Ducii de Cambridge.

Foto: Instagram

Mai multe