"Nicio şansă să mă mărit cu Charles!" Cine este acea soră a Dianei pe care a vrut prinţul s-o ia de nevastă?

5 noiembrie 2020   Case regale

Toţi cunosc povestea nefericită a mariajului dintre Prinţesa Diana şi Prinţul Charles.

Mai puţini ştiu că, înainte de a o întâlni pe Lady Di, Charles o avea în vizor pe sora cu şase ani mai mare a acesteia, Lady Sarah Spencer, acum în vârstă de 65 de ani. Mai mult, moştenitorul coroanei a avut şi câteva întâlniri amoroase cu aceasta, într-o perioadă în care prinţul îşi căuta nevastă, iar Camilla, marea lui iubire, tocmai ce se logodise cu viitorul ei soţ.

Prinţul Charles a întâlnit-o pe timida, naiva şi frumoasa Diana în anul 1977, pe când aceasta avea 16 ani, iar el începuse o relaţie cu sora ei. Mai târziu, această soră, Lady Sarah a declarat că ea a servit drept Cupidon pentru cei doi. Rămânem, totuşi, cu o întrebare: de ce nu s-a măritat chiar sora Dianei cu Charles, în loc să i-l paseze Dianei?

Simplu: Sarah nu-l iubea pe Charles. După un weekend petrecut de aceasta la Castelul Windsor, alături de Charles, Sarah a declarat următoarele unor reporteri: "Charles m-a făcut să râd foarte mult. Mi-a plăcut mult să petrec timp cu el. Dar nu există nicio şansă ca eu să mă mărit cu el. Nu-l iubesc. Şi nu m-aş mărita cu niciun bărbat pe care nu-l iubesc, fie el un gunoier sau Regele Angliei." Verde-n faţă, cum ar veni.  

Cu toate acestea, adevărul poate fi altul. Când Charles a citit articolul cu declaraţiile lui Sarah, i-a dat imediat papucii şi s-a reorientat spre sora ei mai mică, Diana. Se spune că Sarah ar fi fost profund dezamăgită că aceasta, şi nu ea, a ajuns, până la urmă, să se mărite cu prinţul moştenitor.

Lady Sarah s-a măritat, până la urmă, cu un bărbat fără sânge albastru, Neil Edmund McCorquodale, cu care a avut trei copii.

Foto: Profimedia

Mai multe