Nuntă de poveste pentru Prințesa Iman a Iordaniei și Jameel Thermiotis

12 martie 2023   Case regale

După opt luni de la logodna lor, Familia Regală hașemită a sărbătorit în weekend uniunea dintre fiica cea mare a Regelui Abdullah și milionarul venezuelean de origine greacă.

Prințesa Iman a Iordaniei și Jameel Alexander Thermiotis sunt de-acum soț și soție! Fiica în vârstă de 26 de ani a Reginei Rania și a Regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei s-a căsătorit duminică cu logodnicul ei finanțist, în cadrul unei nunți de poveste.

Pentru ziua cea mare, Prințesa Iman a purtat o rochie albă conservatoare, brodată manual, cu pieptar și mâneci lungi cu manșete din dantelă, o trenă lungă și un voal lung, care era împodobit cu flori brodate. Cea mai de preț bijuterie a fost tiara cu diamante, care ar fi aparținut bunicii sale, Prințesa Muna Al Hussein, mama Regelui Abdullah și a doua soție a regretatului Rege Hussein.

Jameel Thermiotis, în vârstă de 28 de ani, a fost și el un mire foarte elegant, alegând să poarte un costum din trei piese, format din vestă gri și sacou cu pantaloni negri.

Nunta a fost găzduită la Palatul Regal din Dabouq, la vest de Amman. Prințesa Iman a fost însoțită prin grădinile Palatului de către fratele ei, Prințul moștenitor Hussein - care urmează să se căsătorească și el anul acesta.

Regina Rania a impresionat și ea prin ținută, alegând o rochie plisată grej, foarte modernă, dar respectând eticheta musulmană, accesorizată cu un clutch turcoaz. Cât despre cealaltă fiică a sa și viitoarea ei noră, acestea au purtat rochii uni, în nuanțe vibrante de roz fuchsia și, respectiv, galben ocru.

Ceremonia nupțială a avut loc la doar o săptămână după ce Familia Regală iordaniană a făcut publică data nunții cuplului. Iar Regina Rania a oferit o privire asupra festivităților premergătoare nunții pe propriul cont de Instagram, de la un montaj video emoționant la imagini de la petrecerea cu henna a fiicei sale.

Publicația "The Arab Weekly" relatează că tradiția petrecerii cu henna înainte de nuntă a evoluat în Iordania în ultimii ani. Ceea ce înainte era o "ocazie tristă, când mireasa se pregătea să părăsească casa familiei a fost reimaginat ca o festivitate asemănătoare unei petreceri a burlăcițelor".

FOTO: pagina oficială

Mai multe