A apărut prăjitura Jubileului de platină. Află cum o poți prepara și tu, e cremoasă și răcoritoare

31 mai 2022   Case regale

Este o atmosferă festivă în Marea Britanie și toată lumea se pregătește pentru marele eveniment istoric: celebrarea Jubileului de platină al Reginei Elisabeta a II-a.

După 70 de ani pe tronul Regatului Unit, suverana devine cel mai longeviv monarh al Marii Britanii. Și oamenii se bucură de eveniment, marcându-l în fel și chip.

În urma unui concurs național, a fost stabilit și desertul Jubileului de platină. Ruloul de lămâie al Jemmei a primit marea recunoaștere, iar rețeta câștigătoare va intra în istorie.

Cum se prepară prăjitura Jubileului de platină

Pentru rulou

-         4 ouă bio, mari

-         100 g zahăr pudră

-         100 g făină

-         Unt, pentru tapetare

Pentru crema de lămâie

-         4 gălbenușuri din ouă bio, mari

-         135 g zahăr

-         85 g unt moale, sărat

-         Coaja de la o lămâie bio rasă

-         80 ml zeamă de lămâie proaspăt stoarsă

Pentru jeleul St Clement

-         6 foi de gelatină

-         4 lămâi bio (fără coajă tratată cu pesticide)

-         3 portocale bio

-         150 g zahăr pudră

Pentru cremă

-         400 g cremă fină de brânză

-         3 gălbenușuri din ouă mari și bio

-         25 g zahăr pudră

-         1 linguriță amidon

-         1 linguriță esență de vanilie

Pentru biscuiții amaretti

-         2 albușuri din ouă bio mari

-         170 g zahăr pudră

-         170 g migdale măcinate (în prealabil hidratate în apă și decojite) sau făină de migdale

-         1 lingură de Amaretto

-         Unt pentru tapetare

Foto: Instagram și Profimedia

Mai multe