Prinţesa Diana a petrecut singură ultimul ei Crăciun, din 1996. De ce n-au fost William şi Harry alături de ea?

22 decembrie 2021   Case regale

Prinţesa Diana a petrecut ultimul ei Crăciun singură, ca urmare a tradiţie regale care cerea ca fiii ei, Prinţii William şi Harry, să sărbătorească alături de Regina Elisabeta.

După ce Prinţesa Diana a divorţat de Prinţul Charles în anul 1996, aceasta nu mai avea obligaţia de a petrece Crăciunul alături de familia regală, pe domeniul de la Sandringham. Conform spuselor chefului regal Darren McGrady, Diana a rămas, aşadar, singură în ajunul Crăciunului, în apartamentul ei din cadrul Palatului Kensington.

"A insistat ca angajaţii ei să petreacă Crăciunul alături de familiile lor şi ne-a cerut să lăsăm mâncarea în frigider", îşi aminteşte acesta. Când Diana era încă măritată cu Prinţul Charles, cei doi mergeau mereu la Sandringham, pentru a sărbători Crăciunul alături de rudele lor regale, un lucru pe care prinţesa nu-l făcea cu dragă inimă, din cauză că n-avea pic de intimitate în casa reginei.

"Erau foarte multe persoane acolo, cu familiile lor. Când plecai de la masă şi voiai să te relaxezi în salon, nu puteai s-o faci, deoarece găseai mereu acolo vreo trei sau patru persoane jucând Scrabble sau alte jocuri de societate”, continua McGrady. De cele mai multe ori, Diana alegea să iasă la o plimbare prin natură, pentru a fi în linişte.

Crăciunul din 1996 a fost ultimul pentru Diana, prinţesa decedând în august 1997 într-un accident de maşină, la Paris, la vârsta de 36 de ani.

Mai multe