Prinţesa moştenitoare a Belgiei a împlinit 21 de ani şi are stagiul militar satisfăcut

25 octombrie 2022   Case regale

Casa Regală belgiană o sărbătoreşte astăzi pe tânăra prinţesă, prima femeie din familia regală care studiază la Academia Militară.

Fiica Regelui Filip şi a Reginei Mathilde ai Belgiei împlineşte astăzi vârsta de 21 de ani. Palatul Regal a făcut publice două fotografii noi cu Elisabeta, realizate în Palatul Regal din Bruxelles.

Actualmente având titlul de Ducesă de Brabant, acesta a devenit Prinţesă Moştenitoare a tronului Belgiei pe 21 iulie 2013, după abdicarea bunicului ei, regele Albert al II-lea, și urcarea pe tron a tatălui ei. În ordinea de succesiune, Elisabeta e urmată de cei trei frați mai mici ai săi: Prințul Gabriel (18), Prințul Emmanuel (16) și Prințesa Eléonore (14).

Cu zece ani înaintea nașterii sale s-a modificat legea succesiunii la tronul Belgiei, abolindu-se primogenitura agnatică (Legea Salică) în favoarea primogeniturii absolute (potrivit căreia întâiul născut este întotdeauna moștenitor, indiferent de sex).

Anul trecut, Prinţesa Moştenitoare Elisabeta a ţinut titlurile ziarelor după ce a fost surprinsă în timpul unui antrenament militar intens din cadrul cursurilor Academiei Militare Regale. Atunci, Elisabeta și-a încheiat anul de formare cu o etapă de 24 de zile desfăşurată la baza Lagland, din Arlon, unde şi-a perfecţionat abilităţile şi tehnicile militare. Această etapă s-a finalizat cu un stagiu intensiv de trei zile la centrul de antrenament comando Marche-les-Dames. Şi chiar a făcut o figură frumoasă, Prințesa primind laude pentru parcursul academic militar, dar și pentru caracterul ei. Potrivit publicaţiei "The Brussels Times", aceasta s-a integrat natural în grup, fără a încerca să profite de statutul său de membru al familiei regale.  

De altfel, Ducesa de Brabant este şi prima femeie de la Casa Regală a Belgiei care s-a înrolat la Academia Militară Regală. Alegerea a venit cumva firesc, de vreme ce tânăra moștenitoare va avea funcția de șef al armatei.

FOTO: Instagram

Mai multe