Prințesa Sirivannavari a Thailandei și-a prezentat colecția la Săptămâna Modei de la Paris

27 februarie 2023   Case regale

Prințesa Sirivannavari Nariratana, cea de-a doua fiică a regelui Thailandei, este o obișnuită a Săptămânii Modei de la Paris, în primele rânduri ale prezentărilor sau în culise.

"Perseverentă, hotărâtă și muncitoare". Așa se descrie fiica Regelui Maha Vajiralongkorn, o creatoare de modă de succes în țara sa, care și-a adus colecția de toamnă-iarnă 2023/24 pentru a fi prezentată în cadrul Săptămânii Modei de la Paris. "Îmi voi oferi toate mijloacele necesare pentru a-mi atinge obiectivele, indiferent de efort", spunea tânăra de 36 de ani pentru revista "Tatler".

O prințesă a modei

Pasionată de modă și de industria luxului, Prințesa Sirivannavari Nariratana și-a fondat brandul SIRIVANNAVARI în 2005 și este directorul artistic al acestuia. În paralel, ea a urmat în 2008 cursurile Departamentului de Arte Creative al Universității de Arte Plastice și Aplicate din cadrul Universității Chulalongkorn din Bangkok, înainte de a-și continua studiile postuniversitare la École de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne (IFM) din Paris, de unde a absolvit un master în design.

Lucrând cu mari case de modă, precum Christian Dior, Giorgio Armani, Salvatore Ferragamo, Balmain și Bulgari, unde a făcut diverse stagii de practică, Prințesa Sirivannavari a Thailandei și-a perfecționat ochiul, și-a modelat stilul și a decis să exploreze mai mult din cultura vestimentară asiatică, editând și un studiu despre imprimarea kimono-urilor în Kyoto, Japonia. Ea a decis să folosească industria thailandeză a mătăsii pentru colecțiile sale și să lucreze cu maeștri ai broderiei, reunind astfel moștenirea tradițională a țării sale cu ideile creative din marile capitale ale modei, de la Paris la New York, de la Londra la Milano.

Prințesa Sirivannavari a Thailandei recunoaște și că se inspiră foarte mult din stilul bunicii sale, Regina Sirikit. Fiica lui Rama al X-lea dorește să calce pe urmele Reginei-Mamă, care și-a dedicat patronajul regal conservării mătăsii thailandeze și a textilelor tradiționale țesute manual. Hotărâtă să continue munca bunicii sale și să își trăiască visul de haute couture, designerul-prințesă este deja o vedetă în Paris. Și, pe lângă creațiile vestimentare, are și o linie de accesorii și o alta de bijuterii, cu aceeași amprentă exotică tradițională.

FOTO: pagina oficială

Mai multe