Prinţul Andrew e disperat că n-a prins nimic din averea de 650 milioane £ lăsată de Regină

13 martie 2023   Case regale

Fosta suverană i-a lăsat lui Charles tot avutul, iar Andrew se plânge că nu mai are cu ce să-și refacă viața.

Prințul Andrew s-ar fi plâns prietenilor săi că lui nu i-a rămas nimic din averea de 650 de milioane de lire sterline a Reginei Elisabeta, Regele Charles al III-lea deținând acum controlul deplin al banilor regali. Ca singur moștenitor, Charles nu este obligat să plătească niciun impozit pe acești bani și a evitat până acum să îi dea ceva fratelui său mai mic.

Potrivit unor surse, Ducele de York este "dezorientat" de faptul că nu are bani, deoarece și-a pierdut paza și cazarea finanțate din buzunarul contribuabililor, atunci când a renunțat la statutul de membru activ al Familiei Regale. De asemenea, el e pe punctul de a pierde Royal Lodge, casa sa de 30 de milioane de lire sterline din Windsor Great Park pe care o împarte cu fosta soție, Sarah Ferguson, deoarece subvenția anuală de 249.000 de lire sterline va fi tăiată din aprilie. Fără această subvenție, Andrew se va chinui să își permită întreținerea proprietății, în condițiile în care milioane de euro din banii săi proprii au fost deja cheltuite pentru renovări.

Un prieten al Prinţului Andrew a declarat pentru "The Sun on Sunday": "Înțeleg că a verificat și că nu există niciun testament. Este disperat. Este un membru al familiei, pentru numele lui Dumnezeu. Ce ar trebui să facă? Să se ducă cu căciula în mână la fratele său mai mare pentru a avea un acoperiș deasupra capului?".  

Se spune că și Prințesa Anne și Prințul Edward nutresc "un oarecare resentiment" pentru că nu au primit o moștenire, însă, ca membri ai familiei regale care lucrează, ambii sunt susținuți de subvenția suverană.

Prinţesa Anne este proprietara parcului Gatcombe din Cotswolds, cu o suprafață de 700 de acri, în timp ce Edward, numit de ziua lui Duce de Edinburgh, săptămâna trecută, are un contract de închiriere pe 150 de ani pentru Bagshot Park din Surrey.

FOTO: Profimedia

Mai multe