Prințul Harry, criticat de camarazii săi: "Soldații adevărați nu fac așa ceva"

4 februarie 2023   Case regale

După ce a dezvăluit că a ucis 25 de persoane în Afganistan, fiul Regelui Charles a stârnit furia colegilor săi din armată, care îi cer să tacă.

Ben McBean, un prieten de arme al Prințului Harry îi cere să se oprească din a povesti lucruri strategice din câmpul de luptă din Afganistan.

În "Spare", autobiografia lui, Prințul Harry a dezvăluit deja o mulțime de informații care captează atenția internațională. Iar capitolul în care a povestit într-o manieră controversată câte persoane a ucis în timp ce servea în Afganistan îl expune nu doar pe el, ci și întreg batalionul și chiar întreaga armată a Marii Britanii.

Ben McBean, un veteran de război și prieten apropiat al prințului Harry, care a fost lăudat ca un erou de către Ducele de Sussex după ce și-a pierdut o mână și un picior într-o explozie în Afganistan, i-a spus acestuia să "tacă din gură".

Într-o postare pe rețelele de socializare, Ben McBean, care locuiește în Plymouth, Devon, a scris: "Te iubesc, Prințule Harry, dar trebuie să taci! Te face să te întrebi cu ce oameni se învârte. Dacă ar fi fost oameni buni, cineva i-ar fi spus până acum să se oprească", a scris el pe Twitter. "Soldații adevărați nu fac așa ceva", a mai comentat el.

Ducele de Sussex, în vârstă de 38 de ani, a efectuat două misiuni împotriva talibanilor, mai întâi pe post de controlor aerian avansat, pentru raidurile aeriene din 2007-2008, apoi pilotând elicopterul de atac în 2012-2013.

În cartea "Spare", Prințul Harry a spus că a întreprins șase misiuni ca pilot care l-au condus la "luarea de vieți omenești", potrivit "Daily Telegraph". El a spus că nu a fost nici mândru, nici rușinat că a făcut acest lucru și a descris eliminarea țintelor ca și cum ar fi îndepărtat "piese de șah" de pe o tablă.

Harry a servit timp de 10 ani în armata britanică, ajungând la gradul de căpitan, și a descris perioada petrecută în armată ca fiind anii săi de formare.

Mai multe