Prinţul William, acuzat că a „plantat” informaţii despre sănătatea psihică a fratelui său. Un nou documentar aruncă totul în aer!

4 iulie 2021   Case regale

Războiul dintre cei doi fraţi a început după ce echipa cu care lucrează Wiliam a „plantat” informaţii despre starea sănătăţii psihice a fratelui său. Cel puţin asta este acuzaţia care-i este adusă fiului cel mare a regretatei Prinţesei Diana, într-un nou documentar britanic.

În documentarul cu pricina, biograful Prinţului Harry, Omid Scobie, susţine că n-a fost nicio coincidenţă că ajutoarele lui William din Palatul Kensington au început o campanie împotriva lui Harry chiar a doua zi după ce soţul lui Meghan Markle a dezvăluit că există o distanţare între cei doi soţi.

Totul se petrecea în 2019, la finele turneului din Africa de Sud al Ducilor de Sussex, când Harry i-a mărturisit lui Tom Bradby, de la ITV, că el şi fratele lui erau „pe drumuri diferite” în viaţă. În cadrul aceluiaşi interviu, Meghan i-a spus lui Bradby că ea doar supravieţuia, nu-şi trăia din plin viaţa şi a fost prima dată când a insinuat că familia regală îi neglija, adăugând că „nu multă lume m-a întrebat dacă sunt OK”.

După acel prim interviu exploziv, care a atras atenţia întregii lumi, Scobie susţine că ştirea conform căreia William îşi făcea griji cu privire la starea sănătăţii mintale a fratelui său fusese „plantată” de angajaţii lui. Mai mult decât atât, a contribuit din plin la răcirea relaţiilor dintre cei doi prinţi.

Ce s-a întâmplat între fraţi?

Scobie, co-autorul Finding Freedom, declară în documentar următoarele: „Pot spune că nu a fost nicio coincidenţă că imediat după difuzarea interviului, de fapt chiar a doua zi, un angajat senior de la Palatul Kensington a spus că William îşi făcea griji în privinţa stării sănătăţii mentale a fratelui său. Asta ne-a dezvăluit sursa noastră...”

Nimeni nu a specificat că William a fost cel care a dat tonul întregii poveşti, însă cel mai probabil a făcut acest lucru în mod indirect, prin angajaţii lui.

În documentatul Harry & William: What Went Wrong?, Scobie a adăugat: “Meghan a intrat în familia regală pregătită să muncească, iar acest lucru a deranjat pe ici, pe colo. Este o femeie matură care cred că a demonstrat tuturor că ştie ce face. (...) Este cu siguranţă cineva care n-are de gând să se schimbe astfel încât să facă pe plac celor din jur.”

Documentarul se vrea o încercare de a desluşi ce s-a întâmplat între cei doi fraţi şi şi-a propus să investigheze acuzaţiile că informaţiile negative despre Harry şi Meghan provin din Palat. Acest lucru ar fi o turnură surprinzătoare a evenimentelor, având în vedere că lumea îl priveşte cu ochi critici pe Harry, îl acuză pe acesta că el ar fi cel care a început întregul război dintre fraţi, cu atacurile lui repetate la adresa familiei regale britanice.

Pro sau împotriva Ducilor de Sussex

Robert Lacey, autorul cărţii Battle Of Brothers, declară: „Cineva apropiat de William mi-a spus că William a simţit încă de la început să Meghan are un plan.”, în timp de biograful regal Penny Junor a afirmat opusul: „Am auzit tot felul de poveşti despre cum Meghan a început să supere diverse persoane încă de la început. Nu era deloc la fel de plăcută precum părea. Abordarea lui Herry şi a lui Meghan nu e numai californiană, ci foarte specifică showbiz-ului, celebrităţilor. Iaar familia regală nu e formată din vedete. Ei sunt membri activi într-o instituţie publică. Eu am fost uimit de interviul cu Oprah. Declaraţiile făcute nu trebuiau să devină publice. Trebuiau să rămână în intimitatea cabinetelui psihologului.”

Foto - Profimedia

Mai multe