Regina Elisabeta, fragilă şi în lacrimi la comemorarea Prinţului Philip. Membrii familiei regale i-au fost toţi aproape!

29 martie 2022   Case regale

Familia regală britanică s-a strâns în jurul Reginei Elisabeta la comemorarea Prinţului Philip, stins din viaţă anul trecut în luna aprilie.

Regina în vârstă de 95 de ani a folosit un baston pentru a se deplasa în interiorul catedralei Westminster din Londra, acolo unde a avut loc serviciul religios de comemorare a vieţii soţului ei.

La această ceremonie au participat toţi membrii familiei regale britanice (cu excepţia Prinţului Harry), dar şi alte numeroase persoane invitate, printre care rude de-ale regretatului Prinţ Philip, prieteni şi reprezentanţi ai caselor regale din alte ţări, precum Prinţul Albert sau Regele Felipe şi Regina Letizia. Deşi sănătatea reginei este una şubredă, aceasta şi-a impus să fie prezentă la această comemorare şi a stat în picioare în mai multe momente ale ceremoniei, fiind foarte emoţionată şi având lacrimi în ochi.

Îmbrăcată într-o ţinută verde-închis, regina a ţinut şi un discurs şi a stat în primul rând de scaune din catedrală, lângă Prinţul Charles, Camilla, Prinţesa Anne şi soţul ei, Tim Laurence. La ceremonie au participat şi Ducii de Cambridge, de-abia reveniţi din turneul lor regal din Caraibe, alături de copiii lor cei mari, Prinţii George şi Charlotte.

Interesant este că suverana i-a permis participarea la acest eveniment public chiar şi fiului ei rămas fără niciun onor regal, Prinţul Andrew, acuzat de viol de-o femeie americancă. Acesta a fost şi cel care-a ajutat-o pe mama lui să se deplaseze spre scaunul ei, semn că între cei doi există aceeaşi relaţie familială dintotdeauna.

Comemorarea de azi a mult iubitului ei Philip este prima participare a reginei la un eveniment public în afara Castelui Windsor din ultimele şase luni, iar asta spune multe despre devotamentul pe care aceasta i-l poartă, încă, regretatului ei soţ.

Foto: Profimedia, BBC

Mai multe