Regina Elisabeta şi-a convins sora să renunţe la bărbatul iubit şi să se căsătorească cu altcineva. Trista poveste a Prinţesei Margaret

9 iunie 2020   Case regale

Sub aerul ei rebel se ascundea multă suferinţă. Când prinţesa Margaret s-a căsătorit cu Anthony Armstrong-Jones, în 1960, totul părea un basm, dar fotograful nu era adevărata ei iubire.

Pe 26 februarie, în 1960, a fost anunţată logodna prinţesei Margaret şi a lui Anthony Armstrong-Jones. Tânăra avea însă să meargă cu inima frântă la altar, pentru că fusese nevoită să renunţe la bărbatul iubit, Peter Townsend , după ce a fost presată de sora ei Regina Elisabeta a II-a (94 de ani).

Townsend lucra pentru familia regală atunci şi trecuse printr-un divorţ. Dacă Margaret s-ar fi căsătorit cu Townsend, ar fi renunţat la  tron, motiv pentru care a hotărât să dea uitării această poveste amoroasă. Se spune că atât Margaret, cât şi Peter au promis să nu se căsătorească niciodată cu altcineva.

Ulterior, Peter i-a scris o scrisoare prinţesei Margaret în care îi spunea că a hotărât să îşi refacă viaţa cu Marie-Luce Jamagne, secretara lui de 19 ani. Margaret, în vârstă de 29 de ani la acea vreme, a fost teribil de dezamăgită şi tristă după ce a citit cele scrise. Daily Mail relatează că atunci când Margaret a fost întrebată de Aitken despre scrisoarea de la Peter Townsend, ea a răspuns: „I-am scris înapoi pentru şi i-am dorit numai bine’’. După două săptămâni, Prinţesa şi-a anunţat logodna.

Margaret şi Tony au avut doi copii, Sarah Chatto şi David Armstrong-Jones, însă căsătoria dintre prinţesă şi noul venit în Familia Regală nu a durat foarte mult. În mariajul lor s-a vorbit constant despre infidelităţi, iar în cele din urmă au ajuns la divorţ.

Prinţesa Margareta  s-a separat de soţul său, fotograful Anthony Armstrong-Jones, după 18 ani de căsătorie , una condamnată de la început, după cum spun experţii.

Mai multe