Regina Maxima adoră ţinutele colorate, iar asta s-a văzut şi în deplasarea în Maroc

23 martie 2023   Case regale

Proaspăt revenită din turneul organizat în coloniile olandeze din insulele Caraibe, Regina Ţărilor de Jos a ajuns tot pe un meridian cald, unde şi-a etalat cele mai vesele ţinute.

Nici n-a aterizat bine cu avionul care a adus-o de peste Ocean, unde a petrecut vreo două săptămâni în cele mai exotice colonii din arhipelagul Caraibelor, în turneul menit s-o prezinte supuşilor pe fiica sa, Prinţesa Moştenitoare Amalia, că Regina Maxima a Olandei s-a şi îmbarcat pentru o nouă călătorie. Tot la cald!

Suverana Ţărilor de Jos s-a aflat pentru patru zile în Maroc, în calitate de Avocat special al Secretarului General al ONU pentru Finanțarea incluzivă a dezvoltării. La Rabat și Casablanca, Regina Maxima a vizitat diferite comunități pentru a afla direct de la oamenii simpli despre impactul serviciilor financiare asupra vieții lor - informaţii pe care, apoi, le-a discutat cu oficialii guvernului.

La sosirea sa, Regina Maxima a purtat o rochie din denim de la Max Mara, în două nuanţe, bleumarin şi un bej în nuanţa deşertului, şi sandale peep-toe cu platformă, din piele întoarsă. De altfel, toată garderoba pregătită pentru această călătorie a fost atent aleasă, cu piese vestimentare care să includă haine vaporoase, dar şi cu imprimeuri sau culori în ton cu cultura locală.

De pildă, a doua ei ţinută a fost un compleu cu fustă lungă de la Etro, care avea desenat un model tipic oriental, pe un fundal de roşu, bleu şi muştar.

A doua zi, la întâlnirea cu câţiva oficiali şi bancheri, dar şi în timpul plimbării sale prin bazar, Regina Maxima a purtat o rochie Valentino, cu tente de turcoaz şi fuchsia, cu un model floral similar tatuajelor henna pe care şi le fac femeile marocane pe mâini.

Ultima zi a fost dedicată întâlnirilor oficiale, când, după discuţiile cu reprezentanţi de rang înalt, Regina Maxima a fost primită de Prinţesa Lalla Meryem a Marocului (sora mai mare a regelui Mohammad al VI-lea al Marocului), la reședința sa din Rabat. Pentru această zi, suverana Ţărilor de Jos a ales un outfit uni de culoarea vinului, de la haine (un costum cu pantalon şi cămaşă) până la geanta-plic şi încălţăminte. Strălucirea a fost dată de bijuteriile cu diamante.

La rândul său, Prinţesa Lalla Meryem a Marocului a purtat un deux-pieces cu pantaloni de culoare roz deschis.

FOTO: pagina oficială

Mai multe