Ți-i amintești așa? Cum arătau regalii britanici în adolescență

28 aprilie 2022   Case regale

Îi știi astăzi cu multe riduri în plus și cu ceva păr în minus. Unii dintre ei sunt albiți de mult de vreme, alții au dispărut dintre noi, dar ceva este clar: membrii casei regale britanice arătau foarte diferit în perioada adolescenței. Cu mici excepții evidente, desigur...

PRINȚUL HARRY ȘI PRINȚUL WILLIAM

 În anul 1999, primul avea 15 ani și al doilea 17. După cum vedem, era perioada în care William încă purta titlul de Făt-Frumos, în timp ce mezinul Dianei îl seconda din postura de fratele cel șleampăt. Peste ani multe s-au schimbat, mai ales în materie de podoabă capilară. Atât Will (39), cât și Harry (37) plâng după ea.

PRINȚESA BEATRICE ȘI PRINȚESA EUGENIE

În 2004, surorile de York aveau 16, respectiv 14 ani. Astăzi au ajuns la 34 și 32. Ce-i drept, ținutele acestea sobre de la un eveniment regal le făceau să pară prea mature. Dacă mezina Eugenie (foto dreapta) arăta oarecum diferit, Beatrice pare încremenită în timp.

ZARA TINDALL

Pe atunci purta numele de fată, Zara Phillips, și părea băiețoasa familiei. În 1996, la vârsta de 15 ani, fiica Prințesei Anne arăta ca orice altă adolescentă britanică, cu tunsoarea și hainele largi în trend în acele vremuri. Astăzi, Zara (40) este mama a trei copii și aceasta este principala schimbare din viața ei. Altfel, nepoata reginei pare la fel de tonică ca-n adolescență.

KATE MIDDLETON

Ducesa de Cambridge, pozată într-o vreme în care nu visa la prinți. În 2001, Kate avea doar 19 ani și se afla în primul ei an la Universitatea St. Andrews, acolo unde l-a întâlnit pe William. În acel an, Kate și viitorul ei soț erau doar amici, însă ducesa și-a jucat cărțile cum trebuie, i-a atras atenția prințului și nu i-a mai dat drumul până azi. La 40 de ani, Kate are deja trei copii și, totuși, este mai slabă ca-n adolescență.

REGINA ELISABETA A II-A

Suverana Angliei a fost și ea, odată, adolescentă. Ne permitem o glumă atunci când o admirăm la vârsta de doar 16 ani, în anul 1942, fotografiată pe când dădea o tură cu bicicleta în jurul Castelului Windsor. Erau anii în care Elisabeta (96) se mai putea bucura de o viață lipsită de griji, înainte ca responsabilitățile regale să-i guverneze existența.

PRINȚUL CHARLES

Poza aceasta era făcută cu puțin timp înainte ca prințul să fie declarat cel mai râvnit burlac de la casele regale. Poate că Charles (73 de ani acum) nu se ridica la standardele obișnuite de frumusețe masculină, dar se știe cert c-a fost un cuceritor. Chiar și la vârsta de 19 ani, câți avea când era pozat în campusul Universității Cambridge.

PRINȚUL PHILIP

Soțul reginei, decedat anul trecut, pe 9 aprilie, a fost un bărbat frumos. Acest lucru începea să se întrevadă încă din anul 1939, pe când regretatul Duce de Edinburgh avea doar 18 ani și era elev la un colegiu din Scoția. Un portret cu un tânăr chipeș și sigur pe el, calități care au atras-o pe viitoarea lui soție, Regina Elisabeta a II-a.

Foto: getty images, profimedia

Mai multe