Verişoarele uitate în azil ale Reginei Elisabeta. Au fost îndepărtate din familia regală din cauza afecţiunilor mintale
Este secretul pe care familia regală britanică l-ar fi vrut pentru totdeauna îngropat.
Din păcate pentru reputaţia acestei familii, n-a fost chiar aşa. În 1987, s-a descoperit că Regina Elisabeta a II-a are două verişoare ascunse, Katherine şi Nerissa Bowes-Lyon. De ce au fost acestea ascunse şi îndepărtate din familia regală?
Katherine, născută în 1926, şi Nerissa, născută în 1919, au fost fiicele lui John Herbert Bowes-Lyon, fratele Reginei Mamă Elisabeta, şi, prin urmare, verişoare primare ale suveranei în exerciţiu. Cele două surori s-au născut cu un handicap sever de dezvoltare şi, după moartea tatălui lor, care a avut loc în 1930, au fost internate într-o instituţie pentru boli psihice din Londra, în anul 1941. Familia regală briatnică a încercat să îngroape existenţa celor două, susţinând că fetele au murit în anul 1940.
De fapt, Nerissa a murit la vârsta de 66 de ani, în 1986, şi a fost înmormântată într-un mormânt marcat cu o cruce pe care scria doar numele de familie şi un număr de identificare. Sora ei, Katherine, a stat în spital până în 1997, apoi a fost mutată într-o casă din Surrey. Aceasta a trăit până la vârsta de 87 de ani, decedând în 2014.
De ce a încercat casa regală să le falsifice morţile? Ei bine, cei din familia regală se temeau de eticheta pe care ar putea-o pune o astfel de afecţiune mentală ereditară asupra genei regale, care trebuia să menţină aparenţa de puritate.
Într-o perioadă în care monarhia îşi poate justifica din ce în ce mai greu existenţa şi dreptul prin naştere asupra coronei Angliei, cunoaşterea de către public a handicapului mental al copiiilor unchiului reginei ar fi fost catastrofal. Cel mai trist este că aceste verişoare regale n-au fost vizitate niciodate de membri ai familiei din care se trăgeau, cât timp au trăit în sanatoriu. Este sau nu un adevăr ruşinos?
Foto: Profimedia