Ce emoționant! Motivul pentru care Ducesa Sophie a lăcrimat în timpul unui eveniment public

15 octombrie 2024   Royals

Ducesa Sophie nu și-a putut stăpâni lacrimile în timpul unei întrevederi emoționante cu femei care au fost victime ale abuzului sexual!

Ducesa Sophie, soția Prințului Edward, s-a întâlnit cu refugiați la granița Sudanului devastat de război și a cedat după ce a auzit poveștile îngrozitoare de violență sexuală cu care s-au confruntat femeile de acolo.

Ea a plâns după ce a auzit poveștile „devastatoare” ale femeilor care au fost supuse violenței sexuale și violului chiar de către soldați. Pentru a scăpa de atrocități, femeile au fugit în țara vecină, Ciad, unde Ducesa Sophie a vorbit cu ele.

Ea a îmbrățișat cinci dintre supraviețuitoare după ce acestea au povestit cum au fost violate în schimbul hranei și apei și au dezvăluit că fiicele lor au trecut prin experiențe dureroase similare. Cu lacrimi în ochi, ea a povestit ce a aflat: „Nici nu îndrăznesc să vă descriu ce le-au făcut copiilor. Nu este vorba doar despre violența sexuală, care este îngrozitoare, deoarece în schimb pentru mâncare și apă trebuie să întrețină relații intime, iar dacă nu o fac, le ucid.

Aceste femei nu au altă opțiune decât să plece”. Ea a declarat pentru The Sun după ce s-a întâlnit cu o fată „tăcută” la granița cu Sudanul: „Este sfâșietor. Nu ai idee prin ce au trecut. Fetița era atât de tăcută și m-a îngrijorat din cauza a ceea ce tocmai am auzit.

Chiar m-a îngrijorat. Pentru că nu am împărtășit cu voi decât o parte din ceea ce mi-au spus acolo. Nu pot să vă spun, nu cred că ați vrea să tipăriți asta în publicațiile voastre, ca să fiu sinceră cu voi. Dar ceea ce le fac copiilor este... Nici măcar nu pot folosi cuvintele”.

Una dintre cele cinci femei cu care Ducesa Sophie a stat de vorbă a spus că a văzut cadavre „îngrămădite ca un zid” în timpul evadării familiei sale din Geneina, un oraș care se confruntă cu unele dintre cele mai grave atrocități ale războiului.

Tabăra de refugiați vizitată de ducesă găzduiește un număr impresionant de 230.000 de persoane și este situată la un punct de trecere a frontierei care facilitează circulația ajutoarelor vitale pentru cei aflați în mijlocul războiului. Cu toate acestea, guvernul sudanez ar putea să o închidă luna viitoare, deoarece crede că prin ea se fac contrabande cu arme către forțele inamice.

Foto: Profimedia

Mai multe