Ce Paște diferit au avut Felipe și Letizia ai Spaniei! Sărbători casual, alături de fiicele lor

10 aprilie 2023   Royals

Regele Felipe al Spaniei, alături de Regina Letizia și fiicele lor, Prințesa Leonor și Infanta Sofia, au petrecut un Paște catolic neprotocolar, amestecându-se în mulțime.

Cei patru au participat la tradiționala slujbă Pasiune Vie, care a avut loc la Chinchón (Madrid), în ajunul Duminicii Paștelui. Suveranii spanioli și fiicele lor s-au amestecat în mulțime și s-au simțit de minune la evenimentul care marchează Învierea. Mai mult, Regele Felipe și fiicele sale și-au scos telefoanele mobile și au filmat ceremonia care se desfășura în fața lor. 

Felipe, Letizia, Leonor și Sofia i-au surprins pe cei prezenți la ceremonie cu prezența lor neanunțată în Sâmbătă Mare, pentru a se bucura ca orice spaniol de rând de tradiționalul spectacol Pasiune Vie, care a fost declarat Festival de Interes Turistic Național în 1980 și care aniversează, anul acesta, 60 de ani de existență.

Acesta este deja al patrulea an consecutiv în care suveranii spanioli și fiicele lor nu călătoresc la Palma de Mallorca pentru a asista la tradiționala liturghie din Duminica Paștelui, care este celebrată în Catedrală, unde a avut loc celebra încăierare dintre Regina-mamă Sofia și Letizia, în 2018. Scandalul de atunci a scos la iveală relația tensionată care a existat între soacra și nora sa regală. 

Anul acesta, familia regală spaniolă a preferat un Paște mai liniștit, ocazie pentru aceștia să se bucure de compania Prințesei Leonor, aflată în vacanță până pe 16 aprilie, când își va relua cursurile la colegiul-internat din Țara Galilor.

Vizita lor a fost una privată, deoarece nu se afla pe agenda oficială a suveranilor spanioli. Mai mult, Felipe al VI-lea, Letizia și cele două fiice ale lor s-au așezat chiar în mijlocul mulțimii, au conversat cu unii locuitori din Chinchón, și-au făcut selfie-uri și au filmat cu telefoanele personale, lucru pe care nu-l prea vedem atunci când avem de-a face cu membri ai familiilor regale. 

Foto: Profimedia, Getty Images

Mai multe