Ce spune Prințul moștenitor Haakon al Norvegiei despre arestarea fiului vitreg: „Este o chestiune gravă”

9 august 2024   Royals

De asemenea, moștenitorul tronului a mai clarificat și de ce soția sa, prințesa moștenitoare Mette-Marit, nu a mers la Jocurile Olimpice, așa cum era planificat.

Prințul Haakon și Prințesa Mette Marit ai Norvegiei. Foto Instagram, Casa Regală a Norvegiei

Prințul moștenitor Haakon al Norvegiei a comentat despre arestarea recentă a fiului său vitreg, Marius Borg Høiby.

Pe 6 august, Prințul Moștenitor Haakon, în vârstă de 51 de ani, s-a adresat presei norvegiene pentru prima dată după arestarea lui Marius la Oslo în weekend, despre care se presupune că are legătură cu un incident care a implicat o femeie în vârstă de 20 de ani.

Marius, în vârstă de 27 de ani, este fiul prințesei moștenitoare Mette-Marit dintr-o relație anterioară, înainte de a se căsători cu prințul moștenitor Haakon în 2001.

„Este o problemă serioasă când poliția este implicată în felul în care este, dar, în același timp, nu este corect să intru în detaliile cazului”, a declarat prințul moștenitor Haakon reporterilor, potrivit Daily Express.

Viitorul monarh norvegian a mers la Paris la Jocurile Olimpice de vară și a adăugat că prințesa moștenitoare Mette-Marit, în vârstă de 50 de ani, a rămas acasă, deși trebuia să-l însoțească în Franța.

"În familia noastră, ca și în toate familiile, este important să fim prezenți. De data aceasta, eu am fost cel care a plecat, iar ea a rămas acasă", a adăugat prințul moștenitor Haakon, potrivit publicației.

Prințul moștenitor Haakon s-a bucurat de JO de la Paris. Mai întâi, a vizionat competiția sportivă din 6 august, unde a urmărit o finală ecvestră și a stat apoi cu Prințul Albert de Monaco și Prințesa Alexandra de Hanovra la un alt eveniment.

Se og Hør a raportat că Marius a fost arestat și reținut pentru 30 de ore pe 4 august, după ce a fost acuzat că a „atacat” o femeie într-un bloc de apartamente din Oslo. Femeia ar fi avut nevoie de îngrijiri medicale în urma comoției cerebrale suferite, potrivit publicației.

Foto: Instagram & Profimedia

Mai multe