Ce titluri vor avea George, Charlotte și Louis când tatăl lor, Prințul William, va fi rege

30 iulie 2023   Royals

Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis ar putea avea câteva titluri regale speciale!

Având în vedere că Prințul William și Kate Middleton, actualii prinț și prințesă de Wales, vor deveni într-o bună zi rege și regină consort, este probabil ca și cei trei copii ai lor să primească noi titluri regale, scrie People

Prințul George, în vârstă de 10 ani, este în prezent al doilea în linia de succesiune la tron, după tatăl său. Este posibil ca Prințul George să primească titlul de duce atunci când se va căsători, deși ce ducat va priminu e sigur. Regina Elisabeta a acordat titluri de duci nepoților ei, Prințul William și Prințul Harry, în zilele nunții lor, Prințul William a devenit Duce de Cambridge, în timp ce Prințul Harry a fost intitulat Duce de Sussex.

Este probabil ca Regele Charles să continue tradiția. Când Prințul William va deveni monarh la moartea Regelui Charles, prințul George va fi noul moștenitor, iar ducatele de Cornwall și Rothesay, deținute în prezent de William, vor merge automat la prințul George. Cu toate acestea, titlul de Duce de Cambridge va reveni la coroană și va fi disponibil pentru altcineva. De asemenea, este ca și cum Prințul George va deveni Prinț de Wales atunci când tatăl său va accede. Cu toate acestea, titlul tradițional pentru moștenitor nu este automat, acesta trebuie să fie acordat de monarh. Regele Charles i-a numit oficial pe William și Kate drept Prinț și Prințesă de Wales la doar o zi după ce a devenit suveran.

Ce titlu va avea Prințesa Charlotte

Prințesa Charlotte, în vârstă de 8 ani, ar putea deveni într-o zi Prințesă Regală, titlu deținut în prezent de sora Regelui Charles, Prințesa Anne. Titlul de Prințesă Regală este acordat, în mod tradițional, fiicei mai mari a monarhului. Cu toate acestea, nu este o garanție, trebuie să fie acordat și nu moștenit.

Prințesa Anne a primit titlul de la mama sa, regina Elisabeta, în 1987, când avea 36 de ani. Doar o singură femeie în viață poate fi numită Prințesă Regală, motiv pentru care Regina Elisabeta nu a deținut niciodată acest titlu: mătușa ei, Prințesa Mary, l-a deținut până la moartea sa, în 1965. Deoarece Regele Charles nu are fiice, următoarea potențială Prințesă Regală este Prințesa Charlotte. Aceasta, bineînțeles, este foarte departe și depinde de doi factori: Prințul William ar trebui să fie rege, iar Prințesa Anne ar trebui să nu mai fie în viață.

Ce titlu ar putea avea Prințul Louis

Prințul Louis, în vârstă de 5 ani, ar putea, de asemenea, să primească într-o zi un titlu care în prezent aparține unui alt membru al familiei. Prințul Andrew este acum Duce de York, titlul tradițional pentru al doilea fiu cel mai mare al monarhului.

Louis ar putea fi următorul Duce de York, dar nu poate deține titlul în același timp cu unchiul său. Prințul Harry, al doilea fiu al regelui Charles, nu a primit titlul de Duce de York deoarece unchiul său, prințul Andrew, actualul deținător al titlului, era încă în viață când Regele Charles a devenit monarh.

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe