Ce zâmbitori sunt! Prințul Harry și Meghan Markle, apariție de gală în timp ce familia regală suferă

24 ianuarie 2024   Royals

Prințul Harry și Meghan Markle au făcut o călătorie surpriză în Jamaica, unde liderul țării nu a făcut un secret din ambiția sa de a rupe legăturile cu monarhia britanică.

Prințul Harry și Meghan Markle au apărut miercuri seară pe covorul roșu din Jamaica alături de premierul insulei, care vrea să își transforme țara într-o republică.

Ducele și ducesa de Sussex au participat la premiera filmului Bob Marley: One Love la teatrul Carib 5 din Cross Roads, St. Andrew, înainte de lansarea filmului, care va avea loc pe 14 februarie. Cuplul a afișat zâmbete largi pentru camerele de filmat, în timp ce socializa cu premierul jamaican Andrew Holness și de soția sa, Juliet Holness.

Pentru ieșirea surpriză, Meghan Markle a purtat o rochie lungă, neagră, la care a accesorizat o pereche de cercei închiși la culoare, iar părul l-a avut prin în coc. De partea cealaltă a fost Prințul Harry, care a optat pentru o cămașă albă și costum bleumarin închis. 

Apariția lui Meghan Markle și a Prințului Harry în Jamaica vine fix în momentul în care familia regală suferă. Kate Middleton a suferit o operație chirurgicală abdominală, iar Regele Charles se pregătește pentru o intervenție chirurgicală de prostată mărită. 

Premierul jamaican Andrew Holness nu a făcut un secret din dorința sa de a vedea un președinte ales la conducerea Jamaicăi, în locul unui monarh britanic. 

În timpul turneului Prințului William și al lui Kate Middleton cu ocazia Jubileului de platină al regretate Regine Elisabeta în Caraibe în 2022, Holness le-a spus cuplului că țara sa va merge mai departe pentru a-și îndeplini destinul de a obține independența și prosperitatea. Acel turneu regal a fost marcat de controverse pe fondul protestelor, scrie The Express.

Un referendum pentru a stabili dacă jamaicanii doresc să rupă legăturile cu monarhia și să-l înlăture pe regele Charles din funcția de șef de stat a fost anunțat pentru acest an, deși detaliile nu au fost încă confirmate. Un sondaj de opinie realizat anul trecut de firma de sondaje Lord Ashcroft a arătat că 49% dintre jamaicani au declarat că ar vota pentru a deveni o republică, iar 40% au spus că ar vota pentru menținerea monarhiei. 

Holness a declarat pentru Daily Express în iulie anul trecut că momentul potrivit pentru a deveni republică ar fi fost la moartea reginei Elisabeta a II-a, în septembrie 2022. El a spus: "Cred că a existat întotdeauna o dragoste și un respect puternic pentru regină în Jamaica. Momentul potrivit pentru a face acest lucru ar fi fost la o tranziție". Premierul insulei a insistat că a existat sprijin public, adăugând: "Nu, nu, nu: "Adevărul este că sondajele recente au arătat că există o tendință ca Jamaica să devină o republică. Așa că, în timp, poziția a evoluat". 

Un ministru de rang înalt din guvernul jamaican a declarat pentru Sky News că, în mai 2023, încoronarea regelui Charles și a reginei Camilla a accelerat planurile țării de a deveni republică.

Foto: Profimedia

Mai multe